© ss

Geen celstraf voor broodfokkers die honden voor dood achterlieten

Een groep Britse broodfokkers is ontsnapt aan een gevangenisstraf. Meer dan twee jaar geleden werden ze betrapt op het verhandelen van honderden doodzieke rashonden. Daar verdienden ze zo’n 500.000 pond - of bijna 590.000 euro - mee.

nadb

Teresa Wade (57), Victoria Montgomery (55), Roxanne Montgomery (33) en Tony Hammond (35) kregen voorwaardelijke celstraffen van negen tot veertien maanden. Daarbovenop moeten ze een werkstraf van 120 uur uitvoeren. De vier beklaagden moeten ook een boete van 500 pond betalen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jarenlang sloot de groep honderden hondjes op in kleine kooien in donkere loodsen. Enkele pups waren aan het sterven terwijl andere ernstige gezondheidsproblemen hadden. Ondanks het feit dat ze in erbarmelijke omstandigheden leefden, werden ze vaak verkocht voor een prijs tussen 450 pond en 750 pond (530 euro - 880 euro, red.).

Met de verkoop van de zieke dieren verdienden ze uiteindelijk honderdduizenden euro’s. Maar bij een inval in oktober 2014 door de dierenorganisatie RSPCA werd de fokkers een halt toegeroepen. Er werden 76 honden aangetroffen waarvan 44 puppy’s.

“Gelukkig hebben de meeste honden een mooie toekomst gekregen bij fantastische families”, zegt Carroll Lamport van RSPCA. “Voor die mensen is de zorg en het geluk van hun dier prioriteit. Jammer genoeg kan niet hetzelfde gezegd worden over de fokkers. Zelfs de dieren die in een goede thuis terechtgekomen zijn, hadden nog een intensieve verzorging nodig voor hun gezondheidsproblemen en angsten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer