Premier Alexander De Croo (Open Vld) donderdag in de Kamer.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) donderdag in de Kamer. © BELGA

De Croo hamert bij Europese leiders op noodzaak van grotere vaccinproductie en -verdeling: “Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is”

In een brief aan Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Raadsvoorzitter Charles Michel breken premier Alexander De Croo en zijn Spaanse, Franse, Deense en Zweedse collega's een lans voor een productieverhoging van coronavaccins en het opschalen van de distributie naar alle uithoeken van de wereld. "Dit is niet alleen een morele en een politieke kwestie, maar ook een van epidemiologische aard. Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is", schrijven ze.

12 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    We zullen pas veilig zijn als... iedereen zijn jaarlijks prikje gaat halen mr. De Croo !
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Met de maatregelen die deze regering al genomen heeft (en zelfs niet afgedwongen heeft!), en de gebrekkige vaccinatiecampagne (waarop we minister Vandenbroucke mochten afrekenen, remember?), zal het nog lang duren voor 'iedereen veilig is'... Maar nu we weten dat het coronavirus enkel werkzaam is in de richting van de kust, en doorheen plexiglas kan, zijn we al wat geruster!
  • Linda Heintjens

    3 jaar geleden
    We zullen pas veilig zijn, als alle graaivirussen uit de niet verkozen regering verdwenen zijn. En dan komen er nieuwe!
  • didier beurkens

    3 jaar geleden
    De Croo ambieert de EU jackpot van Michel en daar wordt volledig naartoe gewerkt! Alle Europese scorepunten worden vooral in de kijker aangepakt. Klinkt bekent niet ? En wat kiezers of aantallen betreft dat zijn bijzaken in deze nep democratie, eerder een bezettingsregering.
  • Frank De Rycke

    3 jaar geleden
    Zou hij nu al gaan voor zijn Europees zitje ? Nu ineens zijn er vaccins genoeg om uit te delen ook , hij zal wel op een goed plaatsje geraken !!