Gewezen Iraakse officier opgepakt in Brussel voor mensenhandel

© EPA

Een gewezen Iraakse legerofficier is opgepakt in Brussel en aangehouden door de raadkamer. De 36-jarige man wordt ervan verdacht Syrische en Iraakse migranten naar België gehaald te hebben via een mysterieus vennootschap.

Guy Stevens

De naam van het vennootschap waar onder meer F. Q. a-B. voor werkte, was Boull&Bill. De gewezen Iraakse legerofficier en zijn kompanen haalden migranten uit Syrië en Irak naar ons land met vrachtwagens. Het ongeval in Oostenrijk op 27 augustus 2015, waarbij 71 vluchtelingen om het leven kwamen in een koelvrachtwagen, gebeurde met een wagen van Boull & Bill.

De politie in ons land heeft een link gevonden tussen de man en de koelvrachtwagen. Hij werd dan ook door het Brusselse parket in verdenking gesteld voor mensenhandel in het kader van een criminele organisatie.

Volgens het parket is hij niet de enige betrokkene. “Er zijn nog vier of zes andere verdachten waar we op aan het werken zijn”, klinkt het.

Alle betrokkenen zouden gewerkt hebben met valse paspoorten en vervalste documenten. Daarbij zou telkens een foto gebruikt zijn van een Belg die er fel op lijkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen