Direct naar artikelinhoud
NieuwsChina

Glazen vloer van hangbrug zakt in, Chinese toerist ontsnapt maar net aan dood

Een Chinese toerist houdt zich stevig vast aan de brug nadat de glazen panelen zijn neergestort.Beeld RV

Een toerist zal zijn wandeling over de glazen brug in de Chinese stad Longjing niet snel vergeten.  De glazen vloer van de 100 meter hoge hangbrug viel naar beneden door plotse extreme weersomstandigheden. De man kon op het nippertje aan de dood ontsnappen.

De glazen hangbrug in Longjing is erg in trek bij toeristen wegens het adembenemende zicht over het natuurgebied bij de Piyan-berg. Terwijl de toerist over de 100 meter hoge brug wandelde, werd het weer steeds grimmiger.

Hevige windstoten van meer dan 140 km/u zorgden ervoor dat een deel van de hangbrug het begaf. Grote stukken van de glazen vloer kwamen los en vielen naar beneden. Op foto’s, die viraal gaan op lokale sociale media, is te zien hoe de toerist zich vastklampt aan de reling van de brug. De hulpdiensten kwamen ter plekke en konden de man, van wie de identiteit niet bekend is, bevrijden. De man kwam er met de schrik van af.

Glazen hangbruggen zijn in China erg populair. Volgens Xinhua, de officiële staatspersdienst van de Volksrepubliek China, zijn er sinds 2016 zestig hangbruggen met glazen panelen gebouwd. Toch kan de veiligheid nooit 100 procent gegarandeerd worden. Twee jaar geleden gebeurde er een fataal ongeluk op een glazen hangbrug in de Chinese provincie Hebei. De glazen panelen waren erg glad geworden door regen. Een man gleed door de reling naar beneden. Hij overleefde de val niet. Zes anderen raakten gewond. 

Archiefbeeld van glazen brug in Longjing, China.Beeld Getty Images