Valérie Bacot (41) gisteravond in het programma Sept à Huit op TF1.
Volledig scherm
Valérie Bacot (41) gisteravond in het programma Sept à Huit op TF1. © TF1

Stiefvader verwekt kinderen bij Valérie en stapt met haar in het huwelijk: na bijna 25 jaar vol misbruik en geweld schiet ze hem dood

FRANKRIJKFrankrijk kijkt met argusogen naar het aanstaande moordproces tegen Valérie Bacot (41). De vrouw schoot in maart 2016 haar echtgenoot Daniel Polette (vermoedelijk 60) dood. Als prille tiener kwam de man in Valéries leven en werd haar stiefvader. De start van een dagelijkse hel die bijna 25 jaar zou duren. Verkrachter Polette verwekte bij Valérie vier kinderen en trad met haar in het huwelijk. Haar moeder was al die tijd op de hoogte en liet begaan. Valérie riskeert levenslang en deed zondagavond haar verhaal op zender TF1.

38 reacties

  • walther truyens

    3 jaar geleden
    Als die vrouw de waarheid zegt en daar bewijzen voor zijn , dan heeft deze vrouw haar 25 jaar gevangenis al volbracht en gaat ze vrijuit .
  • Anne JACOBS

    3 jaar geleden
    Haar leven is en was een hel, geen jeugd gehad, geen moederliefde. Geef haar haar vrijheid opdat ze wat geluk en vrede zou kennen met haar kinderen.
  • paul hessens

    3 jaar geleden
    Vrijspraak, laat haar gaan, ze was al 25 jaar onschuldig in een gevangenis.
  • mich lee

    3 jaar geleden
    Lilianne Van Neylen: assissen is ook in Frankrijk een volksjury, ttz 3 gespecialiseerde rechters en 9 burgers aangeduid door loting
  • mich lee

    3 jaar geleden
    Vrijspraak en vervolging van de moeder voor schuldig verzuim en medeplichtigheid. Zij liet alles gebeuren. Zeker tijdens die gevangenisstraf moet zij altijd in staat geweest zijn om die man uit het leven van haar en haar kinderen te bannen.