AFP
Volledig scherm
© AFP

Chinese bevolkingsgroei vertraagt tot laagste niveau sinds jaren zeventig

China kende de voorbije tien jaar de laagste bevolkingsgroei sinds de invoering van de eenkindpolitiek in de jaren zeventig. Daarbij mocht elk koppel maar één kind krijgen om de destijds enorm hoge bevolkingsgroei te remmen. Een en ander blijkt uit de jongste volkstelling, waarvan het nationale statistiekbureau dinsdag de resultaten bekend heeft gemaakt.

8 reacties

  • Guy Stanbel

    3 jaar geleden
    Nu nog India
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Geert Tamsyn, dat één generatie die een dubbele inspanning moeten leveren, als het in Europa zo verder gaat gaan er nog tien generatie tiendubbele inspanningen moeten leveren. Elke inwoner heeft recht op een woning, werk en verzorging, gevolg alle openruimten gaan volgebouwd worden en zal voedsel schaarste volgen en dan de milieu en klimaatproblemen niet vergeten. De gezondheidszorg is verbeterd, minder kindersterfte en de mensen worden ouder.
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Dat is een heel goed resultaat, pas zo kan men armoede en vernietiging van de planeet effectief tegenhouden. De aarde kan maar een bepaald aantal mensen aan.
  • An Peeters

    3 jaar geleden
    dat zou beter in Afrika en Azie zo zijn, daar is de overbevolking een enorm probleem. Unicef enz zouden beter op geboortebeperking inzetten
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    China komt door die vergrijzing zwaar in de problemen, net als Japan trouwens. Daarom probeert de overheid die cijfers op te smukken.