Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Raad van Europa waarschuwt: “De democratie staat onder spanning”

Europa heeft te maken met een duidelijke en verontrustende terugval van de democratie, die niet alleen aan de aanpak van de coronacrisis te wijten is. Daarvoor waarschuwt Marija Pejcinovic, de secretaris-generaal van de Raad van Europa, in het nieuwe jaarverslag van de toestand van de democratie, de mensenrechten en de rechtsstaat in de 47 lidstaten van de organisatie.

28 reacties

  • Jean Lazoore

    11 maanden geleden
    Het is juist Europa die moet spreken van democratie met al die maatregelen die ze door onze strot rammen. Remember : Europa ging er zijn door en voor de mensen. Het gaat echter volledig de verkeerde kant uit, het zijn Europese dictators geworden : Onze wil is wet zoals die van de groene man met de baard. Dus best Hongarije en Polen niet beschuldigen, jullie zijn in hetzelfde bedje ziek.
  • Yvan Maes

    3 jaar geleden
    Democratie men voeten! Is gewoon een woord om alles betaald te krijgen! Moderne slaven van de bourgeoisie!!
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Een democratisch land heeft géén "geheime vergaderingen" zoals bij ons. Voor de burger graag het recht om camera's te kunnen hebben, dààr waar het om "democratische beslissingen" gaat. Zelfs met verkiezingsuitslagen doet men wat men wil zonder inspraak met de burger. Democratie was in de tijd van de Grieken, ja ...
  • Kris Mets

    3 jaar geleden
    De geschiedenis zal zich herhalen, wees gerust, de mensheid zal nooit leren uit zijn eigen fouten
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Als polen, hongarijen en andere ex oostblok landen Niet onze waarden overnemen kunnen we ze toch bij Europa rekenen net zoals turkijen nooit bij Europa kan komen.