Tussen 2011 en 2019 kwamen er in België bijna 400.000 nieuwe woningen bij.
Volledig scherm
Tussen 2011 en 2019 kwamen er in België bijna 400.000 nieuwe woningen bij. © Getty Images

Te veel nieuwe huizen: België zit met een overschot aan woningen

Tussen 2011 en 2019 kwamen er in België bijna 400.000 nieuwe woningen bij. Dat berekende de Nationale Bank van België (NBB) op vraag van De Standaard. Er kwamen wel maar 235.000 huishoudens bij.

63 reacties

  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Wat wil je als rusthuizen eisen dat je een woning in bezit moet hebben om in aanspraak te komen. Er staan duizenden huizen leeg en niet onderhouden die eigendom zijn van mensen die in het rusthuis zitten en er niet meer uitkomen. Maak daar eens werk van want ik noem dit leegstand ! Deze mensen bezitten dan een woning die dan na 10 jaar rijp is voor de sloop en 70% zakte in waarde.
  • Kristof Degros

    3 jaar geleden
    Daarom is alles direct verkocht ... zelfs met de hoge prijzen van nu. Iets in orde met een normale prijs staat geen week te koop. Je mag zelf een hoger bedrag verwachten, want men gaat gewoon over de vraagprijs ... En dan is er ook nog een groep die wel wilt kopen, maar gewoonweg niet meer kan. Die zijn bijna verplicht om te blijven huren.
  • Marcus Vadis

    3 jaar geleden
    In elk kutdorp verrijzen er tegenwoordig appartementsblokken met de vleet. Je vraagt je af wie er komt wonen en wie het koopt, toch wordt alles snel verkocht en verhuurd. Ik zie wel dat de peperdure assistentiewoningen hier onverkocht blijven, goed ook maar.
  • Frank Louman

    3 jaar geleden
    Een degelijk appartement kost meer als een huis en je hebt geen tuin en vaste onderhoudskosten. Het ergste is dat men die blokken zonder nadenken plaatst , in Haacht hebben nu veel mensen last van inkijk in hun tuinen , weg privacy. Ik snap niet dat er nooit tegen geprotesteerd is zelfs niet door de oppositie.
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    De groen willen beton stop, dan eerst alles nog volbouwen, de groen zorgen alleen maar voor problemen weg er mee.