Dronken doodrijder opnieuw veroordeeld na vluchtmisdrijf

© ss

Denderleeuwenaar Wesley D.C. (37) reed in 2005 in dronken toestand de 41-jarige voetgangster Elke De Staebele dood in Denderleeuw. Gisteren verscheen de man voor de politierechtbank van Aalst voor, jawel, dronken rijden en vluchtmisdrijf.

Wim Jacobs

De nieuwe feiten dateren van 27 mei 2016 in Ninove. Wesley D.C. week die dag van zijn rijbaan af en raakte een tegenligger. Toen hij de politie opmerkte, probeerde hij bovendien te vluchten. Tevergeefs, de agenten konden hem onderscheppen en deden hem prompt blazen. D.C. bleek bijna 2,6 promille alcohol in het bloed te hebben en vertoonde ook tekenen van dronkenschap. Niemand raakte daarbij gewond.

Aalsters politierechter Mireille Schreurs was hard. “Dat net u nog dergelijke zaken tegenkomt. U bent in het verleden al veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Ook toen was u dronken. Nu heeft u 1,16 mg/l - of 2,58 promille in het bloed - geblazen. Dat is ook niet weinig he, dat zijn heel wat pinten. En toch hebt u opnieuw zo gereden.”

Het dodelijke ongeval waar Schreurs naar verwees dateert van vrijdagavond 18 november 2015. De toen 25-jarige Wesley D.C. verloor bij het kruisen van de brug aan de Koopwarenstraat in Denderleeuw de controle over het stuur van zijn wagen en maaide voetgangster Elke De Staebele (41) uit Denderleeuw van het trottoir. De vrouw overleed ter plaatse. D.C. werd voor het ongeval veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en een rijverbod van vijf jaar.

60 uur werkstraf

De man kwam gisteren zonder advocaat naar de politierechtbank. Hij vroeg een werkstraf in plaats van een geldboete en verklaarde dat zijn wagen verkocht was. Politierechter Schreurs ging in op die vraag. Ze veroordeelde D.C. voor het veroorzaken van het ongeval, voor de dronkenschap en voor het vluchtmisdrijf. Hij moet zestig uur werken in dienst van de gemeenschap en moet zijn rijbewijs drie maanden inleveren. Wil hij zijn rijbewijs ooit nog terugkrijgen, dan moet hij bovendien ook slagen in medische en psychologische proeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen