Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Studie WHO: lange werkuren kostten het leven aan 745.000 mensen in 2016

Overmatig werken kost jaarlijks het leven aan honderdduizenden mensen, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De eerste wereldwijde studie toont aan dat 745.000 mensen stierven aan een beroerte of hartproblemen door (te) lange werkuren in 2016.

5 reacties

  • Wim David

    3 jaar geleden
    Opgelegd tempo via bandwerk zorgt voor jagend werken, pure stress. Kan niet gezond zijn voor hart!
  • Julien DEMEULEMEESTER

    3 jaar geleden
    Wat ze ook eens mogen bekijken, is dat veel werknemers door hun bazen opgejaagd worden. Dus meer stress e.d., en dat komt de gezondheid niet ten goede.
  • ruud van rooy

    3 jaar geleden
    En hoeveel doden zijn er gevallen,door de wereld bevolking vast te zetten door de WHO mn Tedros de zogezegde grote baas en dat heeft niets met corona te maken goede informatie geven moet je van de MEDIA niet verwachten want zij zijn het VIRUS
  • Hugo Schelstraete

    3 jaar geleden
    NIEMAND sterft van te werken, wel van niets te doen.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Komaan van werken is er nog niemand dood gevallen.Zou niet zijn door steeds minder te werken (en geen beweging vooral) dat juist meer gevallen van beroertes zijn.Ben van de oorlog generatie, moesten heel wat andere uren kloppen om iets te bereiken.Vandaag doet men veel te weinig uren t o van vrije tijd(te veel vrije tijd).De verveling overstelpt het werken en om de verveling in te vullen staat men om de haverklap te staken of roepen om meer geld ook een probleem van de moderne tijd.
  1. Wie thuis zijn elektrische bedrijfswagen oplaadt, kan kosten belastingvrij terugkrijgen: “Maar er zijn voorwaarden”
    PREMIUM

    Wie thuis zijn elektri­sche bedrijfswa­gen oplaadt, kan kosten belasting­vrij terugkrij­gen: “Maar er zijn voorwaar­den”

    Als je tankt met een bedrijfswagen die op een fossiele brandstof rijdt en je werkgever die kosten terugbetaalt, betaal jij geen belasting op dat voordeel. Maar hoe zit dat met een elektrische auto die je thuis oplaadt? Zijn de elektriciteitskosten die je werkgever terugstort op je rekening ook belastingvrij? En wat als je je bedrijfsauto oplaadt met zonne-energie? Wim Depondt van Acerta Consult legt uit en haalt heikele punten aan. “Je elektrische bedrijfsauto opladen kan tot een maandpiek leiden, en dus je capaciteitstarief verhogen.”
  2. Recordaantal werklozen financieel gestraft: “Schors onmiddellijk de uitkering van iedereen die zomaar zijn kat stuurt”
    309

    Recordaan­tal werklozen financieel gestraft: “Schors onmiddel­lijk de uitkering van iedereen die zomaar zijn kat stuurt”

    Nog nooit werden zoveel Vlaamse werklozen geschorst als vorig jaar. Dat deed de RVA omdat ze niet genoeg moeite deden om een job te vinden. Bijna 12.000 werkzoekenden – of 1 op de 9 – verloren hun uitkering. Het blijkt trouwens een bijna uitsluitend Vlaamse sanctie. “Vlaanderen blaft en bijt wanneer nodig. Brussel blaft, maar bijt niet. Wallonië blaft zelfs niet eens”, klaagt UNIZO-topman Danny Van Assche aan. Hoe bont moet je het als weerspannige werkzoekende maken voor je je uitkering kwijt bent?