Tarotkaarten, pijnlijk verlies van zusje en kritiek op de speedboot: de opvallendste momenten uit het interview met koningin Máxima

RoyaltyMaandag mocht de Nederlandse koningin Máxima vijftig kaarsjes uitblazen. Het ideale moment voor presentator Matthijs van Nieuwkerk (60) om de koningin te interviewen. Meer dan vier miljoen mensen stemden af op de openhartige babbel over leven, liefde en werk, waarbij ook moeilijke onderwerpen niet uit de weg werden gegaan. Zoals de zelfmoord van Máxima’s jongere zusje: “Wij wisten al de laatste 8, 9 jaar voor haar dood dat het niet oké was.”

7 reacties

  • Paulus de Mos

    3 jaar geleden
    Geen onaardig mens hoor ,maar het hele instituut van keizers, koningen ,hertogen baronnen en erfopvolging in het algemeen is toch zeker wel een kleine honderd jaar over de uiterste houdbaarheidsdatum heen Waarom moet men in 21ste eeuw nog "majesteit" zeggen en het hoofd buigen voor iemand die toevallig met de juiste partner getrouwd is?
  • Benny De Keyzer

    3 jaar geleden
    Máxima die haar schouders ophaalt wanneer ze een vraag krijgt over de kritiek die er was op de aankoop van een speedboot die 2 miljoen euro kostte zegt genoeg: al die koningshuizen zitten geen bal in met hun volk. Hoog tijd dat we dat afschaffen!
  • Michel Vandewiele

    3 jaar geleden
    Het beste vond ik ooit, bekend geraakte hij boot van ettelijke miljoenen gekocht had en een paar weken later in een toespraak voor een of andere goede doel instelling sprak over de toenemende armoede en mensen die het zo moeilijk hebben om kop boven water te houden, hoe hypocriet kun je zijn.
  • Verbeke Veronique

    3 jaar geleden
    Wat een mooi interview. Altijd al een top prachtige vrouw geweest .
  • Bernard Dieryck

    3 jaar geleden
    Goede interview en TOP vrouw!!