SEG Plaza, een wolkenkrabber van bijna 300m hoog, begon onverklaarbaar te wiebelen.
Volledig scherm
SEG Plaza, een wolkenkrabber van bijna 300m hoog, begon onverklaarbaar te wiebelen. © AFP

Chinese wolkenkrabber begint te wiebelen, niemand weet waarom

Een van China’s hoogste wolkenkrabbers, SEG Plaza, begon dinsdag ineens te wiebelen. Er waren zo’n 15.000 mensen binnen, maar zij konden allemaal binnen de 90 minuten geëvacueerd worden. De wolkenkrabber is bijna 300 meter hoog en is gelegen in de stad Shenzhen in het Zuiden van China. 

7 reacties

  • Ivan Smissen

    3 jaar geleden
    Nogal wiedes: ik was op de hoogste verdieping drie Chinese dames aan het vogelen, vandaar het gewiebel!
  • bart vansteenkiste

    3 jaar geleden
    veel woningen en van die hoge wolken krabbers hebben niet altijd de juiste waarden en grondstoffen hoe ze zijn opgebouwd zoals bv in belgie en na jaren van dienst kunnen dit de eerste oorzaken zijn die nu boven water komen. alles moet goedkoper en opbrengen . en zeker als van de chinezen komt. zouden mij daar voor geen 10 miljoen euro opkrijgen , dan spring ik liever 100 x uit een vlieger dat ik weet waar ik op voorhand zal landen , vanuit dit gebouw weet u dit niet enkel de dood loert .
  • Eddy Kempenaers

    3 jaar geleden
    Nog hoger, nog hoger, ik wil de hoogste hebben!
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Nooit begrepen waarom men toelaat om zo'n hoge gebouwen te zetten ook al is het technisch mogelijk. Vroeg of laat komt er toch miserie aan de techniek in kelder of bovenverdieping. En ooit moet zoiets ook terug afgebroken worden, daar is men waarschijnlijk nog mee bezig om een doenbare strategie uit te dokteren, of toch maar gewoon omver laten vallen?
  • Gilbert Geldof

    3 jaar geleden
    Typisch Chinese brol. Zoals altijd dus.