Een algemeen beeld van bedrijfsgebouwen door smog omvat in Jakarta, Indonesië.
Volledig scherm
Een algemeen beeld van bedrijfsgebouwen door smog omvat in Jakarta, Indonesië. © REUTERS

Rechtszaak tegen overheid in Indonesië: “Luchtvervuiling is ‘s werelds dodelijkste milieuprobleem”

In Indonesië hebben burgers een rechtszaak aangespannen tegen de overheid vanwege de slechte luchtkwaliteit in de hoofdstad Jakarta. De rechtszaak beschuldigt de president, enkele ministeries en drie gouverneurs ervan dat ze de vervuiling niet kunnen inperken. Er wordt deze week een uitspraak verwacht.

5 reacties

  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    We zijn niet met te veel, we leven als te veel. Onze planeet kan de bevolkingsgroei perfect aan, maar dan moeten we wel een beetje ons verstand gebruiken. Zoals niet verder blijven rijden met auto's die 75% van hun energie omzetten in giftige uitstoot.
  • René Verhoeven

    3 jaar geleden
    In een tijdspanne van een eeuw is de wereldbevolking met 400 procent gestegen, volgens mij moet je geen hogere studies gedaan hebben om te begrijpen dat dit leidt tot onoplosbare problemen als we zo verder doen. De huidige 8 miljard moet dringend gehalveerd worden willen we nog een menselijk en comfortabel leven voor iedereen.
  • wesley netnem

    3 jaar geleden
    En wie veroorzaak heel de vervuilingen ?? De Mens waarvan zoals al gezegd er veel te veel van zijn ! Vooral in Azië en Afrika loopt de geboorte toename volledig uit de hand . Nog even en de oogsten mislukken met de regelmaat dan zal de bevolking wel afnemen !
  • Miguel Leboucq

    3 jaar geleden
    Hun bevolking groeit elk jaar met 6 miljoen en is in 50 jaar bijna verdrievoudigd. DAT is het grootste probleem van dat land. (en overal trouwens). Zolang men overal blijft bijkweken hebben milieumaatregelen heel weinig effekt.
  • jaak Peeters

    3 jaar geleden
    's werelds grootste probleem is overbevolking en dat ligt niet aan een regering, maar aan de bevolking zelf.