Ludivine Dedonder.
Volledig scherm
Ludivine Dedonder. © Photo News

Minister van Defensie sluit ontslag uit en wijst N-VA met de vinger: “Zij wakkeren eerst het vuur aan en komen dan lessen geven”

Minister van Defensie Ludivine Dedonder sluit uit dat ze ontslag neemt over het dossier van de voortvluchtige en wellicht bewapende militair Jürgen Conings. “Dat was gisteren zelfs niet aan de orde in het parlement”, verklaarde de PS-politica deze ochtend op de RTBF-radio.

127 reacties

  • Yoni Cornelis

    3 jaar geleden
    castermans, Flahaut zorgde voor de laatste opslag voor de militairen. Hij was goed op personeelsvlak, maar wat kun je doen met een handjevol kruimels die je van de federale regering als budget krijgt? De recente militaire aankopen staan niet in verhouding met de personeelscapaciteit.
  • Pe Co

    3 jaar geleden
    Neem ontslag dedonder , ge zijt totaal niet bekwaam om ministerie te bekleden . Zoek werk als sociale assistent in een ocmw , dat zal u sieren .
  • Charles Polspoel

    3 jaar geleden
    Een mooi voorbeeld hoe iemand die onbekwaam is en schuldig voor wat vandaag gebeurd is, zich wil verdedigen door iemand anders te beschuldigen. Toen zij die Ministerportefeuille aanvaarde werd verwacht dat zij haar verantwoordelijkheid zou opnemen en niet dat zij zoals een klein kind zou stampen en schreeuwen dat zij geen schuld treft. Als men de zaken niet kan beheren en zijn verantwoordelijkheid nemen, dan moet men maar zijn ontslag aanbieden. Maar bij de PS is een goed postje belangrijker!
  • Johnny Demuysere

    3 jaar geleden
    Hoe kan je minister worden over iets waar je niets van afweet minister zou op zijn minst beroeps kennis moeten hebben over wat kun je spreken, je staat er met je mond open als het erop aan komt
  • Frank Hageman

    3 jaar geleden
    De schuld in iemand anders zijn schoenen schuiven daar zijn ze goed in