© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail:
thumbnail:

Veel speelplezier voor kinderen in Genk

Genk -

Wat is er heerlijker voor jonge gezinnen of voor oma’s en opa’s dan met hun kinderen en kleinkinderen in deze coronatijd even te verpozen een speelpleintje? In het groene Genk zijn er alvast genoeg te vinden, er is bijna één speelpleintje per duizend inwoners.

Jef Gabriels

Genk heeft een mooie traditie van publiek toegankelijke speelpleintjes. Bokrijk is natuurlijk een topper uit het midden van de vorige eeuw, maar in de loop van de tachtiger jaren kwamen er ook in veel Genkse wijken speelpleintjes tot stand. Die worden nu weer systematisch uitgebreid, vernieuwd en opgeknapt, vaak in kindervriendelijke houten materialen.

Je hebt natuurlijk de recent vernieuwde ‘kleppers’ zoals de speeltuin aan het Heempark, de ruimtelijk geïnspireerde speeltuigen aan de Cosmodroom in Kattevennen of de spectaculaire houten tuigen tussen Rondpunt 26 en de cosmogolem van Koen Vanmechelen in het centrum. Maar ook de kleine pleintjes in de wijken worden vernieuwd en opgeknapt. Samen zijn het er om en bij de zestig.

Op een zonnige lentedag kunnen de kinderen er terecht op veilige speeltuigen in een veilige omgeving. Voor de (groot)ouders is er meestal een bankje om te verpozen bij al dit jeugdig geweld. En nergens is het overdreven druk, want er zijn speelpleintjes genoeg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer