© RR

Clubfans (onder wie Lennart en Sven van De Mol) vieren uitbundig feestje in Mechels hotel: “Veiliger kon niet”

Mechelen -

De titelvieringen onder de voetbalsupporters van Club Brugge waren op zijn zachtst gezegd niet altijd geheel coronaproof. Maar in het Mechelse Van der Valk-hotel bewezen ze dat het toch anders kan. Voor de titelmatch van zondag werd de binnenkoer van het hotel omgetoverd tot een voetbalstadion met groot scherm voor 300 supporters. Ook blauw-zwartfans Lennart en Sven van De Mol en enkele medekandidaten kwamen uitbundig meevieren.

Bert Provoost

Het initiatief ging uit van sportkanaal Play Sports, dat het hotel had afgehuurd. Er werden een driehonderdtal supporters van Club Brugge uitgenodigd om er de wedstrijd tegen Genk op groot scherm te volgen. Ze hadden deelgenomen aan een wedstrijd van de sportzender.

‘Mol’ Lennart (links) vierde in zijn bubbel uitgelaten de titel van zijn favoriete ploeg Club Brugge. ©  RR

Van der Valk werd voor een avond omgetoverd tot The Champions Hotel. “Een hotel met kamers die vanaf het balkon uitkijken op de binnenkoer, dat is een ideale setting. We hebben er een reusachtig scherm gehangen. Zo konden de gasten toch in groep naar de laatste wedstrijd van het seizoen kijken. Symbolisch gezien samen, maar voor zolang het moet toch nog even ver genoeg apart”, zegt Anneleen Coppens van Telenet.

De binnenkoer was ideaal om in te richten als voetbalstadion. Iedereen moest op zijn eigen terrasje blijven. © RR

Er kwamen wel heel wat veiligheidsmaatregelen aan te pas om alles coronaproof te laten verlopen. “Verplegers en verpleegsters namen sneltesten af in tentjes aan de ingang bij elk van de 288 gasten en medewerkers. Wie negatief was kreeg een groen bandje. De gasten kregen in bubbels van maximum vier personen een kamer toegewezen van waaruit zij de match kunnen volgen op het terras. Er was ook een coronacoördinator aanwezig om toe te kijken op de naleving van alle maatregelen. Dit was een mooi voorbeeld dat de kampioenenviering wél coronaproof kan verlopen”, aldus de woordvoerster.

Bekende gezichten

Dat de wedstrijd uiteindelijk verloren werd, bleek maar een detail. Ook voor de bekende gezichten die de sportzender had uitgenodigd. Verschillende deelnemers van het programma De Mol kregen de kans om de wedstrijd te volgen en lieten zich helemaal gaan in hun eigen bubbel. Zo werd mol Lennart, een trouwe supporter van Club Brugge, gespot. Ook medekandidaten Philip, Samina, Jasmien en Sven kwamen meevieren.

“Het is lang geleden dat ik me nog zo geamuseerd heb”, vertelt Sven Uyttersprot, finalist van De Mol, de ochtend nadien. Hij was er met zijn vriendin Charlotte en een bevriend koppel. “Er was veel sfeer, er was muziek en we hebben zelfs wat kunnen dansen. We moesten ons ook geen zorgen maken, want iedereen was getest. We moesten natuurlijk wel allemaal op ons terras blijven. Veiliger kon niet, een dikke proficiat aan de organisatie.”

Sven (rechts) uit De Mol. © RR

“Het was ook een leuke gelegenheid om de kandidaten van De Mol nog eens te zien zoals Lennart, die aan de andere kant van de wand stond. Ik ben net als hij een grote supporter van Club Brugge. Ik heb er zelfs nog bij de jeugd gevoetbald. Het resultaat van de laatste wedstrijd was helaas niet de kers op de taart (Club Brugge verloor tegen Genk met 1-2, red.), maar de titel is natuurlijk het belangrijkste. Daar zijn we heel blij mee en ik ben blij dat ik dat toch heb kunnen vieren.”

Iedereen bleef ook slapen in het hotel. “Of ik nu een kater heb? Het was een goed feestje, maar van een kater is niet echt sprake. Maandagmiddag moest ik alweer paraat staan om te werken in mijn zaak De bevoorrading in Aalst”, lacht Sven.

Zaakvoerder Roy Wohrmann van het hotel Van der Valk is alvast van plan om het scherm te laten hangen. “Deze match was een goede test voor het EK voetbal volgende maand. Dan gaan we alle wedstrijden van de Rode Duivels hier ook uitzenden volgens een gelijkaardig concept.”

Meer info op de Facebookpagina van het hotel.

Philip en Samina uit De Mol. © RR

Lennart en Sven waren buren. © RR

Alle aanwezigen moesten een sneltest ondergaan bij het binnenkomen. © RR

In totaal mochten een 300-tal fans naar het hotel afzakken. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER