© rr

Boomlange overvaller bedreigt apothekeres en klant met vuurwapen

Een opvallend grote man heeft vrijdagnamiddag een apotheek overvallen in Duffel-Oost. Hij bedreigde eerst een klant en vervolgens de apothekeres met een vuurwapen. Daarbij maakte de inhoud van de kassa en medicijnen buit.

Sven Van Haezendonck, Theo Derkinderen

De overvaller wandelde iets voor 14u30 de apotheek in de Provinciestraat binnen. Hij had een kap over het hoofd, hij droeg een paarse sjaal en hij had een stoffen zak bij zich. Meteen bedreigde hij een bejaarde dame met zijn wapen. Zo zette hij de apothekeres onder druk om enkele honderden euro’s te overhandigen.

Daar nam de dader geen genoegen mee, want hij richtte zijn wapen ook nog eens op de apothekeres zelf. Dat deed hij om aan medicijnen te geraken, waarna hij op de vlucht sloeg. “Hij stapte enkele honderden meters verder in een donkerkleurige auto, een ouder type”, zegt woordvoerster Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het parket Antwerpen.

Ploegen van de politiezone Bodukap kwamen massaal ter plaatse, maar dat leverde nog niet meteen een spoor op van de overvaller.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER