© bfm

Zware botsing met tram in Kolonel Silvertopstraat, tweede keer in maand tijd

Antwerpen -

Een aanrijding tussen een camionette en een tram heeft woensdagochtend voor heel wat verkeershinder gezorgd. Het ongeval gebeurde op de Kolonel Silvertopstraat tussen het Zuid en het Kiel, dezelfde plaats waar een maand geleden ook al een botsing gebeurde met een tram. De bestuurders van de tram en de bestelwagen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

nelo

© BFM

Het ongeval gebeurde 8.30u. De bestuurder van de bestelwagen probeerde op de Kolonel Silvertopstraat terug te draaien op een plek waar dit niet mocht en kruiste hierbij de tramsporen. Daarbij werd hij aangereden door een tram die voorrang had. De bestuurders van de tram en de bestelwagen raakten lichtgewond en zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de eerste vaststellingen zou de tram niet ontspoord zijn. Het voertuig moest getakeld worden en de tram kon via de sporen weggesleept worden. De aanrijding zorgde voor grote verkeershinder. Trams 4 en 10 werden een tijdlang omgeleid (Zwaantjes-Olympiade-Harmonie-Nationale Bank). Intussen volgen beide trams opnieuw de normale reisweg.

© BFM

LEES OOK: Vier gewonden bij aanrijding tussen vrachtwagen en tram in Antwerpen

Amper een maand geleden was er ook al een aanrijding tussen een vrachtwagen en een tram op de Kolonel Silvertopstraat. Daarbij raakten de trambestuurder en drie passagiers op de tram gewond.

“Het is eigenlijk altijd hetzelfde probleem op dat kruispunt”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Iemand kruist de tramsporen zonder te kijken en wordt aangereden door een tram, terwijl een tram altijd voorrang heeft.”

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen