Dit doe je toch niet? Wegenwerkers vragen meer respect voor hun werk

 ©  Wegen en Verkeer

GENT -

Voetstappen maken in net gelegd stuk beton: het lijkt misschien grappig, maar is dat niet. “Het toont een totaal gebrek aan respect voor het werk van onze mensen”, zegt wegbeheerder Wegen en Verkeer.

Bert Staes

De wegenwerkers van het Agentschap Wegen en Verkeer hadden enkele weken geleden nog maar net een nieuw stuk fietspad gegoten op de R4 in Gent, of het was alweer prijs. Een flauwe plezante trok een spoor van diepe voetstappen door het net gegoten beton.

Het was de zoveelste keer dat de wegenwerkers te maken krijgen met vandalisme, agressie of flauwe grappenmakers. Voor Wegen en Verkeer is de maat vol. Een foto werd woensdag gedeeld op sociale media om wat meer respect te vragen.

 ©  Wegen en Verkeer

“Voor de bewuste werf, op het fietspad van de R4 begin mei, hadden we ruim op voorhand signalisatie geplaatst”, zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers. “Die wees op de werken en gaf de omleiding aan via de overkant van de R4. Wie aan de plek van de werken passeerde, moet dat genegeerd hebben.”

Het stukje fietspad werd hersteld, maar het is geen alleenstaand geval. Ook aan een werf in de Motorstraat in Sint-Amandsberg vorige maand negeerden heel wat mensen zonder pardon de werfsignalisatie.

“En dat terwijl de werken volop bezig zijn. Signalisatie werd vernield en sommige van onze mensen werd afgedreigd of uitgescholden als ze mensen aanspreken op hun gedrag”, zegt Schoenmaekers. Wegen en Verkeer vraagt meer respect voor hun werk en hun wegenwerkers.

Werfmachines worden om de haverklap vol troep gesmeerd door vandalen. ©  Wegen en Verkeer

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen