Sublieme Tongeren-doelman Vanhove houdt Bocholt op gelijkspel

Visé nam dinsdagavond met een 32-35-zege in Pelt een optie op een plaats in de finale. Dat deed ook Bocholt met een 26-26-gelijkspel in Tongeren. Maar het kostte Achilles bloed zweet en tranen en de ploeg doet er goed aan de return zaterdag serieus te nemen.

Ivo Kwanten

Bij de thuisploeg leek de bolwassing tegen Visé van afgelopen zaterdag helemaal verteerd. Tongeren greep Bocholt meteen bij de keel. De kersverse bekerwinnaar gaf in de beginfase niet thuis in verdediging. De bezoekers kwamen op elke positie een stapje te laat en dat was precies wat Thomas Bolaers, Qerimi en Florian Glesner wilden. Bocholt - toch onder de indruk van de 4-1-tussenstand (5’) - reageerde. Het creëerde kansen bij de vleet, maar in het Tongers doel gaf Vanhove ging krimp. Maar deed ook collega Leroy niet. Op het kwartier nam Bocholt onder impuls Colman en ex-Tongenaar Glorieux over, 6-8. Maar begeven deed Tongeren niet. Colin Glesner en Thomas Bolaers dropten geregeld bommetjes waardoor de schade binnen de perken bleef, 8-9 en 10-11. In de slotminuten van de eerste helft profiteerde Tongeren van een dubbele uitsluiting bij Achilles om het roer nog eens om te gooien, 14-13 aan de rust.

De tweede helft was beklijvend. Tongeren vocht voor elke morzel grond. Met Florian Glesner en Qerimi aan het kanon en met een sublieme Vanhove in doel. Arthur bouwde een muur en zette de aanvallers van Bocholt geregeld met de handen in de haren. Het leverde Tongeren na vijfenveertig minuten zelfs een voorsprong van vier doelpunten op, 22-18. Bij 23-20 (50’) zag het er nog goed uit voor de Tongenaren, maar het beste kruid was verschoten. Kansen kwamen er nauwelijks en scoren werd een probleem. Bij Bocholt had Spooren nog wel wat reserves in de tank. Hij bracht zijn ploeg terug tot op één doelpunt en het was uiteindelijk Glorieux die de gelijkmaker op het bord prikte.

Tongeren: De Knegt, T. Bolaers 6, Devisch, Thirion, Geradon, Rodado, Merken, Vanhove, Marchal 2, F. Glesner 6, Gevers 1, N. Bolaer, Qerimi 7, C. Glesner 4.

Bocholt: Leroy, Versteijnen, Winters 1, Kooijman 4, Wauters, Glorieux 4, Spooren 9, Valkenborgh, Lamers, Driesen, Roelants, Claessens 1, Colman 5, Rola 2, Tielen, Jaeken.