©  BELGAIMAGE

Organisator Ronde van Frankrijk erkent Brussel als “Fietsstad”

De inspanningen om van Brussel steeds meer een fietsstad te maken is ook ASO, de organisator van de Ronde van Frankrijk, niet ontgaan. Brussel ontving woensdag het nieuwe label “Fietsstad” uit de handen van Christian Prudhomme, Directeur van de Ronde van Frankrijk.

Bron: BELGA

De Ronde van Frankrijk wil haar imago inzetten om steden te stimuleren fietsvriendelijker te worden. Niet enkel voor sportieve, maar ook voor dagelijkse verplaatsingen. Het label van Tourorganisator ASO loopt op tot een maximum van vier fietsen. Brussel kreeg als eerste internationale stad drie fietsen toegekend voor haar inspanningen om het gebruik van de tweewieler te promoten. Brussels burgemeester Philippe Close, schepen voor Mobiliteit Bart Dhondt, schepen voor Sport Benoit Hellings en Brussels Mobiliteitsminister Elke Van den Brandt namen het label in ontvangst in het stadhuis op de Grote Markt.

“Nu we al drie fietsen behaald hebben willen we er met de stad Brussel en het Brussels gewest natuurlijk alles aan doen om op termijn die vierde fiets te behalen”, vertelt Mobiliteitsschepen Dhondt.

Het gezelschap maakte nadien van het droge weer gebruik om samen de fiets op te stappen richting de Emile Jacqmainlaan in het centrum van de stad. Daar werd het label officieel ingehuldigd met een totem die uitleg geeft over het nieuwe label en het initiatief van ASO

.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer