©  Raymond Lemmens

Eindelijk: mooi weer tot 25 graden op komst

Nog even geduld en dan krijgen we eindelijk wat zomers weer. Volgende week dinsdag en woensdag lopen de temperaturen op tot 23 graden, tegen het einde van de week halen we mogelijk zelfs 25 graden!

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de namiddag vallen er lokaal nog enkele buien, vooral ten zuiden van Samber en Maas. Op veel plaatsen blijft het echter droog. De maxima liggen tussen 12 en 18 graden, meldt het KMI. Vanavond worden de opklaringen plaatselijk al breed, maar kan er nog een bui vallen in de Ardennen.

Morgen wordt een vrij mooie dag met opklaringen en enkele wolkenvelden. De temperaturen stijgen naar 14 graden op de Ardense hoogten, 16 of 17 graden aan zee en 19 graden in de Kempen. Ook in het weekend verwachten we opklaringen en wolkenvelden. Zaterdag is een lokaal buitje is niet uitgesloten. We halen maxima tussen 15 en 17 graden in de Ardennen en aan zee, en van 18 tot 20 graden in de andere streken. Zondag schijnt de zon al vaker, met af en toe nog wolkenvelden, vooral dan over het zuiden van het land. De maxima liggen tussen 16 graden aan zee en in de Hoge Ardennen, en 20 of 21 graden in de meeste andere streken.

Volgende week ziet het er dus beter uit. Maandag en dinsdag blijft het droog met maxima tot 22 graden, woensdag wordt een zonnige dag met 23 graden. Tegen het einde van de week krijgen we mogelijks zelfs 25 graden. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER