© Lode Beylemans

Jozef Schops viert 70 jaar priesterjubileum

Heusden-Zolder -

Jozef Schops viert zijn 70-jarig priesterjubileum en dat zet de parochie Bolderberg graag in de kijker. “Dat Jozef dit jaar 70 jaar priesterschap viert, is toch wel heel bijzonder. Dat zullen er niet veel hem voorgedaan hebben”, klinkt het.

Lode Beylemans

Parochieassistente Brigitte Vandenbosch verwoordde het gebeuren met een passende tekst: “Het leven van 98 jaar, waarvan Jozef 70 jaar priester is.” Op 2 april 1923 werd Jozef Schops geboren in Zolder. Tot zijn 12 jaar liep hij school in Zolder. Hij ging op internaat in Don Bosco Hechtel en studeerde af in Don Bosco St-Denijs-Westrem in Gent in het jaar 1941.

Jozef werd gewijd op 6 mei 1951. Na een hele spannende levenslijn kwam hij naar Don Bosco in Hechtel. Hij koos om terug te keren in de nabijheid van zijn roots. Hij wou zich nog inzetten, daarom ging hij in het woonzorgcentrum Bocasa in Bolderberg wonen om zich nog ten dienste te stellen van de bewoners en de parochie.

“Wij zijn allen getuigen van zijn enthousiaste inzet en zijn daar uiteraard heel erg dankbaar voor”, klinkt het bij de parochie Bolderberg. “We zijn dan ook erg blij dat we zijn platina jubileum als priester mogen vieren.” En die heuglijke gebeurtenis werd gevierd samen met pastoor Ghislain van de federatie Zolder (foto).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer