De Deense premier Mette Frederiksen.
Volledig scherm
De Deense premier Mette Frederiksen. © EPA

Denemarken wil asielzoekers buiten Europa gaan opvangen

Het Deense parlement heeft een wet aangenomen die het mogelijk maakt asielzoekers op te vangen buiten Europa. Denemarken zegt al te praten met meerdere landen waar dergelijke centra gevestigd kunnen worden.

39 reacties

  • Eric Servaes

    3 jaar geleden
    De nieuwe wet veroorzaakt ophef ?? Goed zo, dit betekent dat het een juiste en broodnodige wet is.
  • Ronald Beintema

    3 jaar geleden
    Men hakt eindelijk de knoop door na het zien en ervaren van mislukte integratie, criminaliteit en aparte samenlevingen....Hopelijk dat meerdere landen volgen....
  • Ivo Vandeneynde

    3 jaar geleden
    Op zich goed plan maar dat wil zeggen dat niemand op termijn nog asiel zal aanvragen in Denemarken maar wel in de andere landen van de EU, waaronder België. Hoog tijd dat wij óók veel strenger worden en ons niet laten leiden door de heiligheid van de EU en alle linkse en groene partijen. De Europese bevolking wil eerst de overstroom aan immigranten die er nu al zijn geregeld zien. Want hoe je het draait of keert, de meerderheid aan problemen in de huidige maatschappij komt van hen.
  • Paul Geerts

    3 jaar geleden
    De Commissie en UNHCR volgen zelf niet de internationale regels op. Je kan slechts asiel aanvragen in het eerste veilige land van aankomst, niet in volgende landen. Ik zie echt niet aan welk land Denemarken grenst dat op de lijst van onveilige landen staat.
  • Konrad Dobson

    3 jaar geleden
    Eindelijk. Men leert van de fouten van het verleden.