Diëtiste Iris Daems
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Iris Daems © Steven Richardson

Diëtiste proeft 10 soorten fruitsap uit de supermarkt en deelt meermaals een 4/10 uit: “De claim ‘suikervrij’ is ontzettend misleidend”

Bij een gezonde start van de dag hoort een glaasje fruitsap, of dat is toch wat ons vroeger verteld werd. Maar is dat wel zo? En zorgt dat ene glas appelsiensap voor voldoende vitamine C om onze weerstand op peil te houden? “Fruitsap bevat vooral veel suiker, bijna evenveel als cola”, klinkt het bij diëtiste Iris Daems. Ze beoordeelt 10 soorten fruitsap uit de supermarkt om uit te zoeken of er in het aanbod een aanvaardbare keuze beschikbaar is.

  1. Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
    PREMIUM
    Interview

    Na 37 jaar maakt hoofdin­spec­teur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”

    “Het zal vreemd aanvoelen om vanaf nu niet anoniem te reserveren in een sterrenzaak”. 37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 restaurantbezoeken later gaat hij op pensioen en wilt hij voor het eerst op de foto. Wat is volgens Loens dé culinaire hotspot van het moment, verlopen de beoordelingen altijd eerlijk en objectief en wat voor tol heeft tweemaal per dag op restaurant gaan geëist van zijn lichaam? HLN schoof de benen onder tafel en vroeg het hem.
  2. “Hier komt een maaltijd zelden meermaals op tafel”: hoe kookt Kathleen voor 5 personen zonder uren in de keuken te staan?
    PREMIUM

    “Hier komt een maaltijd zelden meermaals op tafel”: hoe kookt Kathleen voor 5 personen zonder uren in de keuken te staan?

    Lekker, gezond én snel koken: voor de meeste gezinnen is het elke dag weer een uitdaging. “Maar dat hoeft het niet te zijn”, vindt Kathleen Brenders. Als mama van drie zonen leerde ze al doende hoe je ondanks een druk weekschema toch voor ieder wat wils op tafel kan zetten, zonder uren in de keuken te staan. Wat zijn haar bespaartips? En hoe houdt ze rekening met alle eetvoorkeuren binnen het gezin? “We bestellen één keer per week boodschappen.”