De zomerdokter kan in deze villa aan de slag. Op de foto staat het bestuur en een aantal huisartsen.
Volledig scherm
PREMIUM
De zomerdokter kan in deze villa aan de slag. Op de foto staat het bestuur en een aantal huisartsen. © Gemeente De Panne

Zo pakt De Panne het tekort aan huisartsen aan. “Kom deze zomer naar De Panne werken en verblijf met het hele gezin gratis in een vakantiewoning”

De PanneEen opmerkelijke wervingscampagne in De Panne. Net zoals in veel andere steden en gemeenten kampen ze ook daar met een tekort aan huisartsen. Wanneer in de zomer het aantal inwoners, door de vele toeristen en tweedeverblijvers, stijgt van 11.000 naar 60.000 is versterking nodig. En De Panne haalt alles uit de kast om extra huisartsen te vinden.

  1. De Panne keurt ontwerp kinderopvang Apirama definitief goed ondanks procedure bij provincie: “Hopelijk kunnen we dit najaar nog de eerste steen leggen”
    PREMIUM

    De Panne keurt ontwerp kinderop­vang Apirama definitief goed ondanks procedure bij provincie: “Hopelijk kunnen we dit najaar nog de eerste steen leggen”

    Het plan was om nog dit voorjaar te starten met de inrichting van een nieuwe buitenschoolse kinderopvang in een vroegere tabakswinkel in de Garzebekeveldstraat in Adinkerke. Daartegen werd een bezwaarschrift ingediend, ondertekend door 17 mensen. Hoewel er nog geen uitspraak is daarover, keurde de gemeenteraad - meerderheid tegen oppositie - het definitief ontwerp nu goed. Wat als de Deputatie de gemeente alsnog terugfluit?
    De Panne
  2. “Dat dit nu opduikt op sociale media, is een slag onder de gordel”: schepen en chef Stéphane Buyens (ACT!E) waarschuwde voor blaascontrole in Telegramgroep
    PREMIUM

    “Dat dit nu opduikt op sociale media, is een slag onder de gordel”: schepen en chef Stéphane Buyens (ACT!E) waarschuw­de voor blaascon­tro­le in Telegram­groep

    In een Facebookgroep die het reilen en zeilen in De Panne al langer kritisch op de korrel neemt, dook een beeld op van een bericht van sterrenchef en schepen Stéphane Buyens (ACT!E) uit De Panne. Hij stuurde in een Telegramgroep de boodschap ‘blaascontrole digaverde nu’. “Dat zien we liever niet”, reageert VIAS, het Belgisch instituut voor de verkeersveiligheid. “Zo zorg je ervoor dat mensen met een glaasje op de controle omzeilen.” Buyens had naar eigen zeggen de beste bedoelingen en ook burgemeester Degrieck kiest zijn kant.
    De Panne