Edwin Van Fraechem.
Volledig scherm
PREMIUM
Edwin Van Fraechem. © David Legreve

ANNO 2021. Edwin Van Fraechem: “Als Horion ooit vrijkomt, mag hij gerust naar mij komen”

Elke dag gaat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Edwin Van Fraechem, voormalig assisenvoorzitter en onderzoeksrechter. Hij onderhoudt intense correspondentie met vijfvoudig moordenaar Freddy Horion. “Horion is bijna 74 en in zijn teksten herken ik een oude man met veel schuldbesef.”

11 reacties

  • walter huybrechts

    3 jaar geleden
    Horion zit waar hij thuishoort en waar andere moordenaars ook moeten zitten,de regeling van 1/3 van straf bedankt Mr.Legeune ,nabestaanden hebben ook levenslang en zijn wel onschuldig
  • Eric Leysen

    3 jaar geleden
    Zoals Horion zouden alle moordenaars moeten gestraft worden, zonder kans op vervroegde vrijlating. Geen compassie met zulke beesten.
  • Alex Van der Beke

    3 jaar geleden
    Sommige mensen hebben door hun verschrikkelijke daden duidelijk te kennen gegeven dat ze niet vrij kunnen functioneren in de maatschappij. Die moet je dan ook tot de dood weghouden uit de samenleving. Waarom zou je alle mensen toekomstperspectieven moeten bieden? Mijnheer Van Fraechem mag zijn mening hierover hebben, net zoals ik dat mag.
  • Marianne Fritz

    3 jaar geleden
    Horion schuldbesef. Dat had hij beter gehad vooraleer hij 5 mensen vermoordde. Ze laten hier in België al veel te snel moordenaars terug vrij. Denk maar aan die moordernaar van Kitty Vannieuwenhuyse.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Nooit vrijlaten die gast hij zit daar goed en weten we tenminste waar hij is ,dat kunnen we van Michele Martin niet zeggen