Huis scheurt door werkzaamheden

In de straat Over d’Aa in Essen is een woning gescheurd door werkzaamheden. De bewoners kwamen er met de schrik vanaf en mogen in hun woning blijven wonen. Er worden nu expertises uitgevoerd om te kijken wie verantwoordelijk is.

margo Tilborghs

De aannemer die de werken uitvoert in Over d’Aa, was gisterochtend aan het graven ter hoogte van huisnummer 111. Mogelijk raakte hij de fundering van de woning, die daardoor begon te scheuren.

De bewoners van het huis huren de woning. Hamza Mohamed (33): “Ik zat in de zetel toen onze vier hondjes heel zenuwachtig begonnen rond te lopen. Vervolgens hoorde ik mijn woning kraken. Ik ben direct naar de achterkant van het huis gelopen en ben daarna voorzichtig terug gaan kijken. Ik zag meteen dat de vloer gebarsten was. Er was een spleet van zowat een centimeter ontstaan. Ik verwittigde direct mijn huisbaas.”

De brandweer en de gemeente werden erbij gehaald om de veiligheid van de bewoners te garanderen. “Naar alle waarschijnlijkheid hebben de arbeiders tijdens de graafwerkzaamheden te dicht bij de woning gegraven. Dat heeft aan de buitenzijde enkele scheuren in de woning veroorzaakt. Maar de schade is niet van die aard dat de woning ontruimd moet worden”, zegt kapitein-commandant Leo Buermans van de Essense brandweer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER