De prijs van de bitcoin zakte maandagochtend tot onder de 33.000 dollar.
Volledig scherm
De prijs van de bitcoin zakte maandagochtend tot onder de 33.000 dollar. © AP

Bitcoin koerst verder omlaag na nieuwe maatregelen in China tegen cryptomunten

De bitcoin is maandag zo'n 10 procent minder waard geworden, nadat China nieuwe maatregelen tegen cryptomunten had aangekondigd. De Chinese centrale bank heeft concreet een verbod opgelegd aan de grote betalingsdienstverlener Alipay en zes binnenlandse banken op de handel in digitale munten en diensten voor transacties met crypto’s. Peking voert daarnaast de strijd tegen het delven van cryptomunten, zoals bitcoins, verder op.

6 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    3 jaar geleden
    ...en hebben al die gene die woekerwinsten maakten met Bitcoin en andere virtuele munten dat aangegeven in hun belastingaangifte ?
  • Jan Vanstraat

    3 jaar geleden
    Bitcoins and de rest RIP , short it en maak serieus geld :-)
  • Bart Verbeeck

    3 jaar geleden
    China wil hun digitale yen als wereld reserve promoten. Btc miners uitschakelen is goed voor de propaganda. Echter de rekenkracht van deze miners zal zich enkel verplaatsen. Andere miners zullen profiteren van de veranderde marktsituatie. Voor het bitcoin protocol maakt China dus geen enkel verschil.
  • dirk belis

    3 jaar geleden
    De fanaten van deze gaan hier nog zeer hard van verschieten en misschien ooit eens beseffen dat al deze crypto's niets anders is dan Professionele oplichterij,piramidespel,maar dan technologisch geavanceerder. In een casino kan je ook winnen! Maar na verloop van tijd verlies je ALTIJD!
  • Piet Bol

    3 jaar geleden
    Een bubbel die gaat ontploffen en spijtig genoeg heel veel jonge beleggers gaat treffen. Men heeft het altijd over bitcoin omdat dit de grootste is maar intussen bestaan er meer dan 5.000 cryptomunten en dit zonder enige reglementering of toezicht.