Man weigert om huis te verkopen aan projectontwikkelaars: woning volledig omsingeld door nieuwbouwproject

Orlando Capote, een man uit Florida, weigert om zijn huis te verkopen aan projectontwikkelaars. De voorbije zes jaar kreeg hij meer dan zestig keer een bod op zijn woning. Maar verkopen wil Orlando niet. Gevolg? Zijn gezinswoning staat nu pal in het midden van een groot nieuwbouwcomplex.

  1. Experts over nieuwe Europese vluchtelingendeal: “Libanon is geen veilig land, het deporteert Syrische vluchtelingen naar hun land in oorlog”
    PREMIUM
    38

    Experts over nieuwe Europese vluchtelin­gen­deal: “Libanon is geen veilig land, het deporteert Syrische vluchtelin­gen naar hun land in oorlog”

    Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is in Beiroet om er de Libanese regering een ‘steunpakket’ van 1 miljard euro aan te bieden. Dat geld moet de economie van het land stutten, maar toch vooral de vluchtelingenstroom naar Europa tegengaan. Wat is de impact van dergelijke vluchtelingendeals? En is de kritiek erop terecht? “Als je geld geeft om je migratieprobleem op te lossen, zet je de deur open voor chantage”, waarschuwt professor Hendrik Vos (UGent).
  2. Dit gigantisch bassin moet Seine zuiveren voor Olympische Spelen. Experts houden hun adem in
    PREMIUM
    14

    Dit gigantisch bassin moet Seine zuiveren voor Olympische Spelen. Experts houden hun adem in

    “Een betonnen kathedraal onder het Parijse plaveisel”, zo noemen de Franse media het pas geopende ondergrondse waterreservoir in hun hoofdstad. 50.000 kubieke meter water kan het opmerkelijke bouwwerk opvangen. Vies water uit toiletten dat anders in de Seine terecht zou komen. Wij leggen u uit hoe het bassin werkt, waarom het broodnodig is voor de Olympische Spelen, en hoe groot de kans is dat de olympische triatlon het zwemonderdeel zal moeten schrappen. “Wanneer we hetzelfde weer krijgen als vorige zomer, wordt het verraderlijk.”