Tomorrowland 2019.
Volledig scherm
Tomorrowland 2019. © Klaas De Scheirder

Tomorrowland kan niks terugbetalen van 1,8 miljoen euro Vlaamse steun

De 1,8 miljoen euro aan Vlaamse steun die Tomorrowland kreeg om dit jaar alsnog een festival te organiseren, is al volledig besteed aan voorschotten aan leveranciers. Dat zegt de festivalorganisatie. Een terugbetaling zit er volgens Tomorrowland niet in. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) verklaarde vanochtend nog dat het festival enkel de kosten zou moeten terugbetalen die het nog zou kunnen recupereren.

164 reacties

  • Lucas De groot

    3 jaar geleden
    Waarom moet daar geld ingepompt worden van de belastingbetaler om nog rijker te worden, in wie zijn zakken blijft het grote deel steken. En de somers kan beter bij zijn vriendjes op de vismarkt wijntjes gaan drinken.
  • Chris Wouters

    3 jaar geleden
    TML vindt al jaren plaats. Ik geloof niet dat ze dat uit pure liefdadigheid doen en geen winst maken. Waar zit die winst van de vorige edities? Opzoeken en die dan gebruiken om de subsidies (die overbodig zijn voor zulk een evenement), terug te laten betalen!
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Oef, deze annulering is een goeie zaak. De redenering à la: "Nu verliezen we veel geld en werkgelegenheid.", zou betekenen dat we anno 2021 nog altijd massaal steenkool zouden opgraven in België. Dit steungeld van de overheid (ons belastinggeld waarschijnlijk) was niet bedoeld voor het psychologisch welzijn van de bevolking, en in het bijzonder van de jeugd. Het was bedoeld om de commercie in stand te houden. Meer niet. Geen nobel of edel streefdoel dus, maar platte commercie.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Hun boekhouding eens nazien en al hun bezittingen aanslaan al dat geld kan niet allemaal in voorschotten zijn opgegaan en de inkomsten van de ticketverkoop ? Die kan toch gevorderd worden ?
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Die leveranciers moeten niets leveren. Dan is het toch gebruikelijk om een voorschot terug te betalen. En er is geen juridische grond om die dan zo maar op zak te steken.