Direct naar artikelinhoud
NieuwsMedia

Linde Merckpoel gaat presenteren op Radio 1

Linde Merckpoel.Beeld Photo News

Linde Merckpoel zal vanaf volgende maandag mee het ochtendprogramma De zomer van presenteren op Radio 1. Voor Merckpoel, die begin vorig jaar al eens een weekje presenteerde op Radio 1, is het een terugkeer naar de radio. 

De zomer van zal ze afwisselend met Evert Venema en Ilse Liebens presenteren. In dat programma gaat een centrale gast telkens op zoek naar liedjes rond één welbepaald thema. Zo ontdekken onder anderen Nadia Nsayi, Begijn Le Bleu, Wim Slabbinck en Meskerem Mees liedjes over trots, landschappen, instrumentale nummers en verborgen parels.

Daarnaast vormt de drukke sportzomer de hoofdbrok op Radio 1. Met het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen op het programma nemen sportprogramma’s een flink deel van de zendtijd in. In de sportarme weken nemen Korneel De Clercq en Floris Daelemans de namiddag voor hun rekening met de muzikale reis Onderweg. ’s Avonds presenteren Ayco Duyster, Wouter Mattelin of Michaël Robberechts Zomerland.

Daarnaast komen twee programma’s terug. Kobe Ilsen beent in het achtste seizoen van #weetikveel opnieuw in een uur tijd één onderwerp uit. Annemie Peeters interviewt op zaterdagmiddag in een boshut een bekende Vlaming.