Dramatische beelden: bewakingscamera filmt moment waarop flatgebouw in Florida instort

  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Studenten eisen dat UGent samenwerking met Israëlische instellingen verbreekt: "Anders bezetten we vanaf maandag universiteitsgebouw”

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Studenten eisen dat UGent samenwer­king met Israëli­sche instellin­gen verbreekt: "Anders bezetten we vanaf maandag universi­teits­ge­bouw”

    In het Ufo-gebouw van de Gentse universiteit hebben meer dan honderd studenten een vreedzame actie gehouden om aandacht te vragen voor de situatie in de Gazastrook en voor de klimaatcrisis. De studenten van de organisaties End Fossil Gent en Ghent Students For Palestine eisen onder meer dat de UGent de samenwerking met Israëlische instellingen verbreekt. Als er niet op die vraag wordt ingegaan, dreigen ze ermee om vanaf maandag een universiteitsgebouw te bezetten. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Dit gigantisch bassin moet Seine zuiveren voor Olympische Spelen. Experts houden hun adem in
    PREMIUM
    14

    Dit gigantisch bassin moet Seine zuiveren voor Olympische Spelen. Experts houden hun adem in

    “Een betonnen kathedraal onder het Parijse plaveisel”, zo noemen de Franse media het pas geopende ondergrondse waterreservoir in hun hoofdstad. 50.000 kubieke meter water kan het opmerkelijke bouwwerk opvangen. Vies water uit toiletten dat anders in de Seine terecht zou komen. Wij leggen u uit hoe het bassin werkt, waarom het broodnodig is voor de Olympische Spelen, en hoe groot de kans is dat de olympische triatlon het zwemonderdeel zal moeten schrappen. “Wanneer we hetzelfde weer krijgen als vorige zomer, wordt het verraderlijk.”