De Franse president Emmanuel Macron.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron. © AP

Macron wil strategie om “Europese ideeën te verdedigen" na omstreden Hongaarse antiholebiwet

De Europese Unie moet zich bezinnen over hoe ze zich moet wapenen tegen de opgang van illiberaal gedachtegoed in sommige oostelijke lidstaten. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron betoogd na afloop van een Europese top die werd overschaduwd door de omstreden Hongaarse wetgeving over homoseksualiteit.

11 reacties

  • jules van gestel

    3 jaar geleden
    Die Europese ideeën moeten lnderdaad veel meer verdedigd worden maar niet tegen Oost-Europees maar tegen nog enkele 1000 km verder
  • Thomas Delaet

    3 jaar geleden
    Laat ieder gerust en leven volgens hun eigen regels. Wie zijn wij om anderen onze wil op te leggen? Wat heeft het ons opgeleverd in Irak, Libië, Afghanistan, … om onze wil op te leggen?
  • karim atlas

    3 jaar geleden
    Polen en Hongarije horen niet thuis in de Europese unie, maak er nu eens eindelijk werk van
  • francois nys

    3 jaar geleden
    NYS Dat ze europa maar direkt terug afschaffen,als je ze nodig hebt hoor je europa niet en voor de rest veel lawaai en wat gebeurd er nu met die wet , "niks"
  • hugo van der speeten

    3 jaar geleden
    Niet alleen in de Oost-bloklanden is er corruptie ,die is wereldwijd verspreidt ,politici zijn hier het grote voorbeeld van samen met de top van de industrie.
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruitgang gesprekken wapenbestand: zondag nieuwe ronde

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruit­gang gesprekken wapenbe­stand: zondag nieuwe ronde

    Tijdens de onderhandelingen in Egypte over een wapenbestand tussen Israël en Hamas is zaterdag geen vooruitgang geboekt. Dat hebben vertegenwoordigers van beide partijen gemeld. Zondag volgt een nieuwe ronde. Het voorstel voorziet in een tijdelijk staakt-het-vuren en de vrijlating van Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen. Ondertussen demonstreren Israëliërs in Tel Aviv tegen Benjamin Netanyahu. Zij vinden dat hun premier te weinig doet om de gijzelaars uit Gaza terug te halen en hen in gevaar brengt met het geplande offensief in Rafah. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 4 mei terug.
  2. 75 jaar geleden stortte een van de beste voetbalploegen ooit neer, slechts één basisspeler bleef over
    PREMIUM
    3

    75 jaar geleden stortte een van de beste voetbal­ploe­gen ooit neer, slechts één basisspe­ler bleef over

    Vandaag start de Giro in Turijn, en de eerste etappe loodst de renners over de Superga. Op die heuvel voltrok zich exact 75 jaar geleden één van de grootste drama’s uit de Italiaanse sportgeschiedenis. Op 4 mei 1949 vloog een vliegtuig te pletter tegen de flanken van de Superga. Alle 31 inzittenden kwamen om, allemaal spelers en stafleden van Torino FC: de regerende landskampioen en hofleverancier van het Italiaanse nationale elftal. Een reconstructie. “Tutto è perfetto, Torino. Alles is perfect, Turijn”, zei de piloot. En hij zette de landing in.