Vorig jaar werd nog een recordaantal zonnepanelen geïnstalleerd in Vlaanderen. Maar intussen is het vertrouwen helemaal zoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar werd nog een recordaantal zonnepanelen geïnstalleerd in Vlaanderen. Maar intussen is het vertrouwen helemaal zoek. © Shutterstock

Zonnepanelen worden duurder: zijn ze de investering nog waard?

Na het afschaffen van de terugdraaiende teller lijkt er nu opnieuw slecht nieuws voor wie zonnepanelen wil laten installeren. Ze kunnen duurder worden. Sommige bronnen spreken zelfs over een te verwachten prijsstijging van 10 tot 20 procent. Is het voor een gezin nog wel de moeite om te investeren in zonnepanelen?

36 reacties

  • Carl Goderis

    3 jaar geleden
    Dus als ik het goed begrijp ligt het vooral aan de invoerrechten die Europa in legt...niet Mijn Europa
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Het is een beetje zoals een lekkere mars (snoep) aanbieden, maar er eerst eens op spugen. In se is het een lekkere snoep, maar wordt verbrod door iets totaal anders. Particulieren voor alles laten opdraaien en ze daarbij nog eens constant de duvel aandoen, is puur onrecht dat men voelt in de buik. Elementaire energie voor de burgers moet van de overheid komen. Maak grote oppervlaktes zonnepanelen die staatseigendom zijn, beheerd door de overheid en verdeeld over alle burgers zo gratis mogelijk.
  • luc meeus

    3 jaar geleden
    Joe, U hebt gelijk. De panelen zijn nu veel goedkoper dan 13 jaar geleden. U vergeet er wel bij te vertellen dat men toen GSC kreeg, en nog steeds krijgt. Diegene die toen geinvesteerd hebben, hebben hun toen geinvesteerd geld al terugverdiend.
  • Erik Bervoets

    3 jaar geleden
    Ja hoor, ze zijn nog rendabel, zeker met een batterij. Enige voorwaarde is een betrouwbare regering en daar wringt nu net het schoentje in Vlaanderen en bij uitbreiding België.
  • Harry Vermeulen

    3 jaar geleden
    De oplossing die ze zullen doorvoeren is de energieprijzen fors opvoeren. Zijn ze blijkbaar al volop mee bezig.