©  Karl-Josef Hildenbrand/dpa

Drie doden en meerdere gewonden bij steekpartij in Duitsland, dader opgepakt

Bij een mesaanval in de binnenstad van het Duitse Würzburg zijn vrijdag meerdere dodelijke slachtoffers gevallen. Er zouden ook verschillende gewonden zijn. Dat meldt de politie en schrijven lokale media. De dader werd overmeesterd en opgepakt.

Wat er precies gebeurd is, is momenteel niet duidelijk. Het is alsof de man willekeurig mensen aanviel in de binnenstad. Op sociale media worden er heel wat beelden verspreid van de vermoedelijke dader. Daarop is te zien hoe hij met een groot mes rondloopt en naar omstaanders uithaald. De politie heeft op Twitter uitdrukkelijk gevraagd om geen beelden op sociale media te verspreiden.

Hoeveel slachtoffers er gevallen zijn, is ook nog niet duidelijk. De politie kan wel al bevestigen dat er drie doden zijn gevallen, maar spreekt nog steeds van “meerdere gewonden”.

De politie zou de dader hebben kunnen overmeesteren door “een vuurwapen te gebruiken.” De man zou daarbij geraakt zijn door een kogel, maar is buiten levensgevaar. Het gaat om een 24-jarige Somaliër. Dat meldt de politie op Twitter.

Er zou momenteel geen gevaar meer zijn voor de bevolking. De politie gaat ervan uit dat de dader alleen handelde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  AFP

 ©  AP

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER