Pool via REUTERS
Volledig scherm
© Pool via REUTERS
België BEL
1
EINDE
0
Portugal POR
  • 42' Goal Thorgan Hazard

Kwartfinale! België stuurt Ronaldo en Portugal huiswaarts na spannende fysieke veldslag met gevolgen

Rode DuivelsOver de eerste horde. In een atletiekstadion in Sevilla legde België de uittredende Europese kampioen Portugal over de knie. Slipgevaar dreigde, in een tactische en fysieke veldslag verloren we onderweg zowel Kevin De Bruyne als Eden Hazard. Slik. Maar de klasse van de Rode Duivels haalde het. Zeker toen Thorgan Hazard uithaalde met ons enige schot tussen de palen, vlak voor de pauze. Zwoegen en zweten was het, na de pauze. De schoonheidsprijs? Die interesseert ons niet. De winst wel. Horde twee volgt vrijdag al, kwartfinale tegen Italië in München. Met of zonder KDB en Eden?

138 reacties

  • Andy Van Daare

    3 jaar geleden
    Ik lees de vele nogal negatieve reacties over Mertens. Het klopt, hij is in "mindere" vorm, dat is het probleem vooral, het is niet dat hij dit niveau aankan, is men vergeten hoe hij tich keer de RD uit de nood hielp door als SuberSub in te vallen en bijna telkens prachtig te score of voor animo te zorgen ? Ook vorig jaar zeer sterk in Italië, heeft niet voor niets het record bij Napoli van Maradonna afgesnoept. Hopelijk is het niet zijn leeftijd die momenteel parten begint te spelen...
  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Thorgan Hazard moet zeker niet onderdoen voor de rest. Dank zij hem zitten we in de finale. Merci Thorgan we moeten onze vlaggen gelukkig nog niet wegsteken. Zal weer een spannende match worden.
  • Nico Huybrechts

    3 jaar geleden
    We zijn met zijn allen getuige geweest van hoe de arbitrage in België - Portugal uitvoerde wat hen door de uefa opgedragen werd, nl Portugal(Ronaldo) naar de volgende ronde helpen. Voor alle duidelijkheid, Ronaldo zelf treft in deze geen schuld. Hij is een sterspeler en dat is geheel zijn verdienste. Opmerkelijk toch hoe ook de VAR op geen enkel ogenblik tussenkwam, wat aantoondt dat de organisatie een ander scenario in gedachten had. Maar goed, nu Italië een handje helpen...
  • Andy Staelens

    3 jaar geleden
    Het was zeker verdiend! Het enige dat Portugal verdiende was 2 keer donker rood! De Duivels hebben gespeeld zoals Portugal Europees kampioen is geworden. Dat hebben ze geleerd uit het laatste WK, Frankrijk speelt namelijk ook zo. België gewonnen en de rest is troelala.
  • Michel Vandewiele

    3 jaar geleden
    Ik zag een ploeg die afgesproken had zo veel mogelijk Belgen letterlijk van het veld te schoppen en een Ronaldo die een beetje show kwam,opvoeren.