De beautytrends voor Valentijn, volgens Pinterest

Een date op Valentijn, maar niet van het kleffe type? Dan kan je een subtiele ode brengen aan Cupido’s feestdag. Pinterest zet een lijst met tien beautytrends voor 14 februari op een rij, gebaseerd op de populairste zoekresultaten.

vwh

Gouden lippen Vergeet klassieke rode lippen: dit is 2017, het jaar waarin je creatiever dan ooit mag omspringen met make-up. Een goudkleurige lipgloss is een van de populairste trends van het moment. Breng een laagje aan over een nude lippenstift en klaar.

© Pinterest / Jouer Cosmetics

De lipvlek

Als je dan toch voor rood gaat, maak de lippenstift dan erg mat door je lippen herhaaldelijk op een tissue te duwen. Zo krijg je geen gepolijste look, maar meer een zachte lipvlek waar veel grote modehuizen al in het najaar mee uitpakten.

© Pinterest / Unicorn Glow

Gevlochten topknot

Vlechtwerk geeft je kapsel een romantisch accent mee. In die categorie zijn ingevlochten dotjes op de kruin momenteel het van het. De populariteit van het kapsel steeg de afgelopen met maar liefst 125 procent. Nog een hip kapsel: een nonchalant dotje op het hoofd en de rest van het haar los.

© Pinterest / Beyond the ponytail

Mauve manicure

Ook nagellak is onderhevig aan trends. Denk niet te roze of rood, maar zoek iets tussenin voor een mysterieuze touch aan je look. Ga voor een diep oudroze of een poederig paars. Hét hipste lakje op Pinterest? Dat is Angora Cari van Essie, dat het midden houdt tussen roze en bruin.

© Pinterest / Essie

Matte ogen

Niet alleen op de lippen is mat een trend, ook de oogschaduw hoeft er geen te zijn met al te veel glans. Denk aan neutrale poedertinten. Volgens Pinterest is de look van actrice Lily Collins op de Golden Globes een van de meest inspirerende van het moment wat oogmake-up betreft.

© Pn / Pinterest amzn.to

Speelse nagels

Steeds meer pinners zoeken naar makkelijke nail art om thuis zelf uit te proberen. Grappig met Valentijn: nagelstickers in de vorm van hartjes kleven. Of wat denk je van letters die woordjes vormen zoals ‘lief’ of het iets stoerdere ‘amor’?

© Pinterest / thisgirlslifeblog.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer