Annie Schaekers (64) supportert voor België en haar man Nicolino Palaia (67) voor Italië
Volledig scherm
PREMIUM
Annie Schaekers (64) supportert voor België en haar man Nicolino Palaia (67) voor Italië © Photonews

REPORTAGE. Little Italy in Genk maakt zich op voor kwartfinale EK: “Wie er ook wint, het wordt feest tot in de vroege uurtjes”

GenkAlsof de kwartfinale van het EK niet in München, maar in Limburg wordt gespeeld. Wij gingen poolshoogte nemen rond de Vennestraat in Genk, een buurt waar heel wat Italo-Belgen wonen en het dus vrijdag hoe dan ook feest wordt. “Op zo’n momenten hangt er een enorme familiesfeer in de lucht. Zo fel dat je er zelfs kippenvel van krijgt”, klinkt het daar.

  1. Elke dag gemiddeld 42 meldingen van huiselijk geweld in Vlaanderen: ontdek hier de situatie in Genk

    Elke dag gemiddeld 42 meldingen van huiselijk geweld in Vlaanderen: ontdek hier de situatie in Genk

    In twee weken tijd werden drie mannen vermoord door hun partner. Elke dag worden er in Vlaanderen dan ook gemiddeld 42 meldingen gemaakt van huiselijk geweld. Per week zijn dat er net geen 300. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse overheid. "Voor huiselijk geweld zijn er meerdere oorzaken", zegt criminologe Anne Groenen (UCLL en KU Leuven). Ook in Genk zijn er gevallen van huiselijk geweld. Ontdek in dit artikel alle cijfers over intrafamiliaal geweld en partnergeweld in de Limburgse stad.
    Genk
  2. Schepen Inge Opsteijn (48) over haar strijd tegen borstkanker: “Als de verpleegster je zachtjes vraagt of iemand je kan komen halen, dan weet je het wel”
    PREMIUM

    Schepen Inge Opsteijn (48) over haar strijd tegen borstkan­ker: “Als de verpleeg­ster je zachtjes vraagt of iemand je kan komen halen, dan weet je het wel”

    In volle campagnetijd van een cruciaal verkiezingsjaar heeft Inge Opsteijn (48), schepen in Maasmechelen, een nog veel belangrijkere strijd te winnen: de mama van twee tienerzonen vecht tegen borstkanker. Ze aarzelde eerst om haar verhaal te vertellen, maar doet het nu toch. Omdat ze vrouwen wil waarschuwen én haar positiviteit wil blijven uitstralen. “Ik was hiervoor volgens mij de gelukkigste vrouw van Maasmechelen.” Al heeft de ambitieuze politica nog heel wat toekomstplannen.
    Maasmechelen