Pool via REUTERS
Volledig scherm
© Pool via REUTERS

EK van Oekraïense spits Besedin zit erop na tackle die voor discussie zorgde: was dit rood of niet?

EK VoetbalHet EK van Artem Besedin zit erop. De Oekraïner moest gisteren in de achtste finale tussen Zweden en Oekraïne  geblesseerd van het veld na een tackle van Marcus Danielson. De referee gaf na tussenkomst van de VAR rood. Een beslissing waar niet iedereen het mee eens was. Verder onderzoek moet duidelijkheid schenken over de ernst van de blessure, een kruisbandletsel is niet uitgesloten. 

31 reacties

  • Marie-Louise Van Stichel

    3 jaar geleden
    Zo ga je niet naar een bal. Gestrekt been bovendien. Rood, of hij nu de bal raakt of niet. Integriteit van tegenstander was zeker in gevaar.
  • Kjell Van daele

    3 jaar geleden
    Geen rood zegt meerdeel hier, die kennen dus niks vam voetbal
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Dit geval is een van de spijtige situaties waar geen kwaad opzet mee gemoeid is. Dit mag de var ook wel eens corrigeren. 99% van de gevallen zijn echter doelbewust, zoals de beenhouwers van Portugal eerder bewezen, vuile fouten maken om het spel stil te leggen. Ook hier moet dringend iets aan gedaan worden omdat dit uiteindelijk de carrière/inkomsten/marktwaarde van (meestal de beste) spelers behoorlijk kan hypothekeren.
  • jimmy Van der Elst

    3 jaar geleden
    Één sliding tackle dient steeds over de grond te gebeuren. Wanneer de voet, en zeker mer gestrekt been, van de grond is is dit steeds rood. Ter hoogte vaan de knie, dan ga je niet meer voor de bal.
  • jan wuyts

    3 jaar geleden
    Eerst beelden bekijken dan mening geven aub want er is volledig geen tackle, bal word duidelijk weggetrapt Oekraïner is veel te laat en gaat een onberekend risico aan door er nog in te vliegen.