Ook in het Havenhuis in Antwerpen kan je bloed geven.
Volledig scherm
Ook in het Havenhuis in Antwerpen kan je bloed geven. © © Bart Leye

Bloedinzamelingen op unieke plaatsen om te lage bloedvoorraad aan te vullen

Rode Kruis-Vlaanderen merkt dat er nog altijd een te lage bloedvoorraad is. Door de combinatie van een te lage opkomst aan donoren en een grotere vraag vanuit de ziekenhuizen, blijft de voorraad te laag. Tot eind september worden daarom extra inzamelingen gehouden, sommige op enkele zeer unieke locaties.

5 reacties

  • Dark Shadow Night

    3 jaar geleden
    Als ze zelf, nota bene medisch geschoold personeel zou je verwachten de Corona maatregelen zelf eens wat beter opvolgden en zich er naar te organiseren had ik er geen bezwaar mee te blijven komen. Ik ben vertrokken, heb een klacht gestuurd maar nee het was perfect de bedoeling om opeen gepropt te hoeven staan in de inkomhal. Afspraken? Eerst spreiden en dan nieuwe afspraken openstellen, het was een even grote drukte dan anders. Mij zien ze (voorlopig) niet meer!
  • André Van der Poorten

    3 jaar geleden
    Veel kleinere lokale centra werden gesloten waardoor mensen zich verder moesten verplaatsen , geef ook de ambtenaren hun dagje congé terug en een groot deel van het probleem is opgelost .
  • Carl Vangenechten

    3 jaar geleden
    Het Havenhuis, prachtig oud gebouw met draak van moderne architectuur.
  • Theo Van Hoof

    3 jaar geleden
    Mocht het Rk zijn donoren wat beter gesoigneerd hebben, dan was er nu geen tekort. Hoeveel bloed en plasma centra hebben ze gesloten? Peer, Aarschot, Haacht, ... om er maar enkele te noemen.
  • Lisette Willems

    3 jaar geleden
    Het Havenhuis... indrukwekkend als je passeert, maar een geweldige werkplaats en vanaf morgen mag ik er weer naartoe, jippie!