©  BELGA

Twee schepen al weken aan de ketting in Antwerpse haven

In de haven van Antwerpen liggen al enkele weken twee bulkcarriers aan de ketting omdat ze meerdere ernstige inbreuken vertonen op de maritieme wetgeving. Dat meldt transportmagazine Flows en de FOD Mobiliteit bevestigt het nieuws.

Bron: belga

Het schip Good Hope, dat vaart onder de vlag van de Marshalleilanden in opdracht van een bedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten, ligt al sinds 9 juni vast in Antwerpen. Het inspectierapport vermeldt maar liefst 58 overtredingen, waarvan twaalf die op zichzelf zwaar genoeg zijn om een detentie te veroorzaken.

“De Good Hope vertoont op verschillende niveaus overtredingen”, zegt woordvoerder Thomas De Spiegelaere van de FOD Mobiliteit. “Daarbij zijn onder meer fouten in de rapportering van brandstof en technische problemen in de machinerie, bij de reddingsboten en met het algemeen alarm.”

Chinees schip

Het Chinese schip Jin Bo ligt sinds 14 juni vast. Het rapport van dat schip vermeldt achttien overtredingen, zeven daarvan zwaar genoeg voor een detentie. “Hier gaat het onder andere over een brandalarmsysteem dat niet werkt en het feit dat er onvoldoende oefeningen voor crisissituaties zijn uitgevoerd aan boord”, zegt De Spiegelaere.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER