Nafi Thiam
Volledig scherm
PREMIUM
Nafi Thiam © BELGA

Niet getreurd: we kunnen nog juichen voor Belgen in de Tour, op de Olympische Spelen en op de festivalweides

De Rode Duivels hebben de kans op eeuwige roem nog maar eens laten liggen, maar niet getreurd: er staan genoeg landgenoten te trappelen om te tonen hoe het wel moet. Dylan Teuns won zaterdag op magistrale wijze de eerste bergrit in de Ronde van Frankrijk en op de Olympische Spelen wordt van de Belgen niet minder dan een mandje vol eremetaal verwacht. Bent u niet het sportieve type, dan kan u juichen voor de Belgische muziektop. We vroegen aan sportjournalisten Stijn Vlaeminck en Jan Dewijngaert en aan muzikant Mathieu Terryn naar welke Belgische gloriemomenten zij uitkijken.

11 reacties

  • Dirk D'hont

    3 jaar geleden
    Triest om te constateren dat men sport op tv nodig heeft om zichzelf met Belgische topatleten te associëren om zich pseudo gelukkig te voelen om de leegte van hun bestaan op te vullen en om bij een eventueel succes te zeggen in hun luie zetel dat “ wij “ gewonnen “ hebben.
  • St V riel

    3 jaar geleden
    peter destoop leg eens uit wat ze anders moeten doen dan op verlof vertrekken, eerst afkicken van hun werk zoals jij blijkbaar moet doen, of ben je een beroepsdopper.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Er zijn landen die zo een uitschakeling niet te boven komen. Maar wij wel. Nadat ze 2000 jaar over ons heen gelopen hebben zijn we gehard in onderaan liggen.
  • peter destoop

    3 jaar geleden
    Blij dat we van dat voetbalcircus verlost zijn. Hen kan het blijkbaar ook weinig schelen. Ze zijn de volgende dag al op verlof vertrokken. Van toewijding gesproken ...
  • Janeh Hanekamp

    3 jaar geleden
    En de belgen hebben net goud behaald op het EK sprint (kajak!)