©  BELGA

Jasper Philipsen ontgoocheld na vierde podiumplek in de Tour: “Misschien had ik kwakken moeten uitdelen”

Twee keer tweede, twee keer derde. Veel 23-jarige renners zouden er in de Tour een teen voor veil hebben, Jasper Philipsen niet: “Dit is dik kut. Ik weet niet wat ik nog meer moet doen om te winnen... Frustrerend.”

Bram Vandecapelle

LEES OOK. Perfecte sprinttrein loodst Cavendish naar 33ste ritzege in Tour: “Ik hoefde niks te doen”

Nu Mathieu van der Poel en Tim Merlier de Tour hebben verlaten, heeft Jasper Philipsen bij Alepcin-Fenix in de massasprints het rijk voor zich. “Onze trein is flink uitgedund, maar Jonas Rickaert deed het fantastisch. Hij is enorm goed in deze vlakke aankomsten. Hij heeft alles gedaan om mij vooraan af te zetten. Zonder hem was ik nooit zo dicht geraakt.”

 ©  BELGA

Philipsen beoogde het wiel van Cavendish, maar daar zat Wout van Aert al. “Ik verwijt het mezelf dat ik niet meer gevochten heb om daar te zitten, maar een sterke kerel zoals Wout duw je niet zomaar aan de kant.” Philipsen raakte ingesloten en kon zich pas op vijftig meter van de streep echt losrukken. Te laat. “Collectief is Deceuninck - Quick-Step zeer sterk, daar kunnen Jonas en ik niet tegen opboksen. Mark is ook snel, maar ik heb het gevoel dat hij te kloppen was. Alleen vond ik geen plaats. Ik moest van te ver aanzetten en dat kost mij zeker één plaats. Misschien wel de zege, maar dat is praat achteraf.”

Sinds Philipsen in 2019 overkwam bij de profs, staat hij erom bekend geen schrik te hebben om voor zijn plaats te strijden. In de Tour houdt hij zich vooralsnog gedeisd. “Te braaf? Ik heb inderdaad geen kwakken uitgedeeld. Misschien had ik dat wel moeten doen.”

LEES OOK. Wout van Aert kwam bijna ten val en strandt op half wiel van ritzege in de Tour: “Ik zat op de plaats waar iedereen wil zitten”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer