De openluchtcinema zal doorgaan op het voetbalveld van VS Kortenaken.
Volledig scherm
De openluchtcinema zal doorgaan op het voetbalveld van VS Kortenaken. © Bollen

Voetbalterreinen in Kortenaken worden omgetoverd tot openluchtcinema

KortenakenDe jaarlijkse filmavond in Kortenaken krijgt dit jaar een zomerse editie. Op zaterdag 7 augustus worden de voetbalterreinen van VSK in Hoeleden omgetoverd tot openluchtcinema.

  1. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Hasselt
  2. DE DAGSCHOTEL. Gambrinus ‘t Land van Belofte, in historisch pand uit 1666: “Aan vrijdag visdag durven we niet te raken”
    PREMIUM

    DE DAGSCHOTEL. Gambrinus ‘t Land van Belofte, in historisch pand uit 1666: “Aan vrijdag visdag durven we niet te raken”

    Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men nog zelden een restaurant met dagschotel tegen… Maar klopt dat wel? HLN gaat op zoek naar de gezelligste eethuizen waar je bij een goed glas nog een snelle, warme maaltijd kan krijgen. We vonden er met Gambrinus ‘t Land van Belofte één in de suikerstad Tienen waar je voor een zachte prijs van dinsdag tot vrijdag van een bijzonder stevige dagschotel kan genieten. Aan zaakvoerder Koen Quinten vroegen we naar hét geheim én de belevenis in zijn zaak. “Tijdens de zomermaanden gaan we wat meer de mediterraanse toer op.”
    Tienen