Op het BK troefde Wout van Aert Remco Evenepoel nog af, op de Spelen zijn het ploegmakkers.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het BK troefde Wout van Aert Remco Evenepoel nog af, op de Spelen zijn het ploegmakkers. © BELGA

Op naar vreemdste Spelen ooit: noodtoestand afgekondigd in Tokio, ook Japanse toeschouwers worden geweerd

Olympische SpelenDoor de heersende coronanoodtoestand draait Tokio zijn deuren dicht. Atleten en entourage mogen zich op de Olympische Spelen dus verwachten aan dagelijkse tests, extreme controle, zero bewegingsvrijheid en stierlijke verveling. Het motto ‘train, eat, sleep, repeat’ was nog nooit zo accuraat. “Maar dat kan ook een voordeel zijn", klinkt het bij technisch directeur van Belgian Cycling Frederik Broché.

9 reacties

  • Ronny Van Wijngaerden

    3 jaar geleden
    Sponsors gaan content zijn
  • Jeroen Custers

    3 jaar geleden
    Spelen van 2020 waren beter gewoon geannulleerd ipv uitgesteld. Ook nu zou men beter nog altijd aflassen. Maarja, alles voor de centen. De bevolking wordt door de noodtoestand opgesloten in hun eigen huis en ondertussen mogen de sporters uit de hele wereld afreizen voor een wedstrijdje zonder publiek, dit zijn geen echte spelen, dit is Olympische spelen onwaardig en doet afbreuk aan alle winnaars uit het verleden of de toekomst. In 1916, 40 of 44 waren er ook geen spelen.
  • Albert de Lovendeghem

    3 jaar geleden
    Spelen gewoon stoppen en afvoeren. Is al een jaar overtijd en dit is géén reclame. In 2024 zullen de nieuwe generaties kunnen uitblinken.
  • Patrick Weyers

    3 jaar geleden
    Triestig. De burgers half opsluiten om enkele sporters hun ding te laten doen. Ook de UEFA beter een grote blaam gegeven ipv zoveel toeschouwers toe te laten.
  • urbain celis

    3 jaar geleden
    alles uitstellen, ik moet ook thuis blijven,ging naar mijn 12de spelen met enkele vrienden,alles betaald :maar gelukkig bijna alles teruggekregen