©  ISOPIX

Thomas Detry schittert tussen wereldtop tijdens Schots Open golf

Met een gedeelde vierde plaats, na een openingsronde van 66 slagen, heeft Thomas Detry zich tussen de wereldtop genesteld op het Schots Open golftoernooi (European Tour/8 miljoen dollar), dat van start is gegaan op The Renaissance golfbaan in het Schotse North Berwick.

Bron: BELGA

De Brusselaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, putte op zijn eerste tien holes twee birdies weg, waarna hij zich liet betrappen op een foutje. Op zijn laatste vijf holes lukte hij echter vier birdies, waarmee hij dag een afsloot op een gedeelde vierde plaats. Hij deed hiermee evengoed als de Spanjaard Jon Rahm, de US Open-kampioen en nummer een van de wereld. 

Ook Thomas Pieters liet een goede indruk na. Met een foutloze eerste ronde van 68 slagen opende de Antwerpenaar op de 27e plaats. 

Nicolas Colsaerts liep een ronde van twee onder par en dit na vijf birdies en drie bogeys, wat hem een gedeelde 45e plaats opleverde. 

De Engelsman Jack Senior leverde een foutloze scorekaart af waarop acht birdies stonden, goed voor 64 slagen en de leidersplaats. In de tussenstand telt hij een slag voorsprong op de Engelsman Lee Westwood, winnaar van het toernooi in 1998, en de Amerikaan Justin Thomas, de nummer drie op de wereldranglijst.  

Stand na eerste ronde:

1. Jack Senior (Eng) 64  -7

2. Justin Thomas (VSt) 65

Lee Westwood (Eng) 65

4. Jon Rahm (Spa) 66

Ian Poulter (Eng) 66

Thomas Detry (Bel) 66

Ryan Palmer (VSt) 66

George Coetzee (ZAf) 66

Tommy Fleetwood (Eng) 66

Matthew Fitzpatrick (Eng) 66

Alvaro Quiros (Spa) 66

David Horsey (Eng) 66 

...

27. Thomas Pieters 68

45. Nicolas Colsaerts (Bel) 69

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer