Onze huissommelier proeft en beoordeelt 20 roséwijnen uit de supermarkt: “Superlekkere rosé voor maar 4,99 euro bij Aldi”
Niet alleen in België maar ook in de rest van wereld wordt steeds meer rosé gedronken. Zelfs als de weergoden ons niet goed gezind zijn, genieten we graag van een glaasje rosé. Het goede nieuws is, dat je daar deze zomer niet diep voor in de geldbuidel hoeft te tasten. “2020 was een warm jaar, waardoor er meer geproduceerd is en er een grotere voorraad aan roséwijnen is met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor amper 5 euro kan je al van een superlekkere rosé genieten”, zegt onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia, die 20 roséwijnen uit de supermarkt proeft en beoordeelt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat is dat rode stipje in je ei? En mag je het dan nog opeten?
-
PREMIUM
‘Groenten zijn gezonder dan fruit’ en ‘seizoensgroenten zijn altijd goedkoper’: welke 6 mythes over groenten zijn waar?
Iedere dag hoor je wel een voedingsexpert verkondigen dat we voldoende groenten moeten eten. Maar is de ene soort gezonder dan de andere? Vermijd je beter groenten uit de diepvries, en krijg je van spinazie effectief meer spierballen? Een voedingsprofessor, diëtist en landbouweconoom scheiden zes feiten van fabels. “Het is een foute redenering dat seizoensgroenten altijd goedkoper zijn.” -
Zo maak je je kip even lekker als bij de Chinees (en waarom dat écht de moeite is)
Wie in een Chinees restaurant als eens kip heeft besteld, weet: zo mals als daar krijg je de kip thuis nooit. Hoe komt dat en hoe kan je die zelf even lekker klaarmaken? HLN-chef Jelle Beeckman verklapt het geheim van zo’n smaakvol en mals kipgerecht, en deelt zijn favoriete recept. “Dit is echt een wereld van verschil.” -
-
Spaargids.be
Houdt jouw spaarrekening op te bestaan? “Opgebouwde voordelen neem je mee naar nieuwe rekening”
-
PREMIUM4
Verkoop van eetbare planten verdubbeld: “Van dit onkruid kun je een pittige pesto maken”
Na Bye Bye Gazon krijgen we nu Bye Bye Siertuin. De moderne tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar laat zich ook smaken. Planten groot of klein, tegenwoordig moeten ze vooral eetbaar zijn, signaleren tuinaannemers. “Met onkruid uit je tuin maak je de pittigste pesto.” -
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
Ben je een hooikoortslijder? Dan kan je heel wat doen om klachten te voorkomen en verminderen: van vaker stofzuigen en een zonnebril dragen tot pillen slikken. Onder de efficiëntste wapens in de strijd bevinden zich ook luchtreinigers. HLN Shop focust op twee toestellen. -
PREMIUM
Val je echt af door eerst groenten en daarna pas aardappelen of rijst te eten? Diëtist legt uit
-
Livios
In welke maanden leveren je zonnepanelen het meeste op en hoe komt dat?
-
PREMIUMInterview
Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
“Het zal vreemd aanvoelen om vanaf nu niet anoniem te reserveren in een sterrenzaak”. 37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 restaurantbezoeken later gaat hij op pensioen en wilt hij voor het eerst op de foto. Wat is volgens Loens dé culinaire hotspot van het moment, verlopen de beoordelingen altijd eerlijk en objectief en wat voor tol heeft tweemaal per dag op restaurant gaan geëist van zijn lichaam? HLN schoof de benen onder tafel en vroeg het hem. -
Slaapexpert tipt handig trucje om méér uit je koffie te halen: “Met een koffiedutje combineer je het beste van beide werelden”
Een kop koffie gebruiken om jezelf een energie- of mentale boost te geven, doen we allemaal weleens. Maar die koffie combineren met een dutje zou volgens wetenschappelijke studies nog méér effect kunnen hebben en je een uitgerust gevoel bezorgen. Wat is een 'koffiedutje’? Gaat dat met alle soorten koffie? En kan je wel slapen na het drinken van cafeïne? Slaapexpert Johan Verbraecken legt uit hoe het werkt. “Het beste van beide werelden.” -
Waarom heb je niet veel honger na een intensief sportmoment, maar méér honger de dag erna?