Patiënten in Forensisch Psychiatrisch Centrum mogen kamer weer verlaten na problemen met alarmsysteem

 ©  DENNIS DE SMET

In het Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent mogen patiënten opnieuw uit hun kamer na de technische problemen met het alarmsysteem. Na overleg tussen directie en personeel is er een afspraak voor meer bewegingsvrijheid binnen de eigen afdeling van de patiënten.

jvh
Bron: BELGA

FPC Gent biedt plaats aan 264 mannelijke patiënten die omwille van een psychische stoornis strafbare feiten hebben gepleegd, maar niet thuishoren in een gevangenis. Vorige week werden een aantal kritieke problemen vastgesteld met het DECT-communicatietoestellen, die ook uitgerust zijn met een noodknop. Door de beperkte betrouwbaarheid kon de veiligheid van de medewerkers niet meer gegarandeerd worden, waardoor donderdag werd beslist om patiënten tijdelijk in te sluiten. 

LEES OOK. Ernstige technische problemen in Forensisch Psychiatrisch Centrum: noodknoppen werken niet voldoende, veiligheid personeel is niet gegarandeerd

Na overleg vrijdag krijgen de patiënten nu een deel van hun bewegingsvrijheid terug in afwachting van een oplossing voor de technische problemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen