Lia (4) met haar ouders Annelies Schrooyen en Koen Willemse en de fietsers Hans Blommaert en Katinka Teuns.
Volledig scherm
Lia (4) met haar ouders Annelies Schrooyen en Koen Willemse en de fietsers Hans Blommaert en Katinka Teuns. © Felix Rabou

Vrienden fietsen 2.000 kilometer voor Lia (4), die lijdt aan zeldzaam syndroom: “Wij willen lotgenoten verenigen”

Essen/KalmthoutHans Blommaert (41) en Katinka Theuns (21) uit Essen vertrekken volgende zondag voor een fietstocht van zo’n 2.000 kilometer naar Santiago de Compostella. Met hun tocht – die Hans maakt met een zelf in elkaar gestoken fiets – willen ze geld inzamelen voor de ouders van de kleine vrolijke hartendief Lia (4) uit Kalmthout. Het meisje lijdt aan het syndroom Kabuki waardoor ze trager ontwikkelt. De ouders willen een vzw oprichten om lotgenoten samen te brengen en informatie te bundelen.

  1. Jean Bosco Safari wordt 70 en bruist van de plannen: “Die bekende producer belde me vanuit New York... Er is iets aan het bougeren”
    PREMIUM

    Jean Bosco Safari wordt 70 en bruist van de plannen: “Die bekende producer belde me vanuit New York... Er is iets aan het bougeren”

    Zet hem op een podium en er bloeit iets magisch. Of het nu met zijn rijkgevulde songcatalogus is of met indringende verhalen over zijn afkomst. Jean Bosco Safari, begiftigd met een gouden stem, wordt op 10 mei 70 jaar. En dat ziet hij helemaal zitten. “Ik ga er glimlachend naartoe. Ik vind het geweldig dat ik al zo ver ben.” Jean Bosco over een nieuw muzikaal begin, The Beatles en zijn Rwandese roots. “Het afweersysteem van een mens is wendbaar en veerkrachtig. Pas veel later kwam het probleem opzetten.”
    Antwerpen
  2. Versace gaat in zee met UAntwerpen: “Onze microscoop maakte hun ‘gouden’ campagnebeelden”
    PREMIUM

    Versace gaat in zee met UAntwerpen: “Onze microscoop maakte hun ‘gouden’ campagne­beel­den”

    Wat hebben Claudia Schiffer, Versace en een Antwerpse microscoop met elkaar te maken? Op het eerste gezicht helemaal niets en toch zijn het net de drie sleutelspelers in een nieuwe campagne van het Italiaanse modehuis. Beelden van goudnanodeeltjes, gemaakt door de UAntwerpen, eisen de hoofdrol op. Professor Sara Bals van het departement Fysica legt ons uit hoe die samenwerking tot stand is gekomen: “Als wetenschapper hebben we uiteraard andere doelen voor ogen, maar hier zijn we toch trots op.”
    Antwerpen